BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarih belli oldu: Musk şirketin yarısını işten kovacak!----

Tarih belli oldu: Musk şirketin yarısını işten kovacak!

Tarih belli oldu: Musk şirketin yarısını işten kovacak!
03 Kasım 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Cuma gününden (yarın) itibaren şirketteki işgücünü azaltmayı planladığı öğrenildi. Kalan çalışanların göreve geri dönmeleri istenecek.


Twitter'da çalışanların yarısını kapsayan bir işten çıkarma operasyonu söz konusu. Dünya basınında dalga dalga yayılan habere göre Elon Musk'ın planı çok çok kısa bir sürede yürürlüğe girecek.

Bloomberg'in konuyla ilgili bilgisi olan kişilere dayandırdığı habere göre, 44 milyar dolarlık satın alımın ardından maliyetleri düşürmek amacıyla Elon Musk, Twitter'daki yaklaşık 3.700 kişiyi çıkarmayı planlıyor.

MUSK'IN SON KURBANI BAŞ MUHASEBE SORUMLUSU OLDU

Satın aldıktan sonra sosyal ağdaki biyografisinde kendisini "Baş Twit" olarak atayan Musk'ın işten çıkarmalar sıralandıktan sonra, Twitter Baş Muhasebe Sorumlusu Robert Kaiden'ı, şirketten ayrılan son Musk C-suite yöneticilerden biri olarak işaretledi.

İŞTEN ÇIKARMALARDA İNCE HESAP YAPIYOR

Kimliklerinin belirtilmesini istemeyen tanıklar Bloomberg'e Musk ve bir danışman ekibinin, San Francisco merkezli Twitter'da işten çıkarmalar ve diğer politika değişiklikleri için bir dizi senaryoyu tarttığını söyledi.

Habere göre, Musk, şirketin çalışma politikasını "mevcut herhangi bir yerden tersine" çevirmeyi ve kalan çalışanların ofislere rapor vermelerini istemeyi planlıyor.

TAZMİNATLARINI ÖDEYECEK

İki kişi, dikkate alınan bir senaryoda, işten çıkarılan işçilere 60 günlük kıdem tazminatı verileceğini söyledi.

Musk daha önce 2021 sonunda yaklaşık 7.500 olan işgücünün yüzde 75'ini ortadan kaldıracağı söylendiğinde, yatırımcılarda endişe yaratan spekülasyonu reddetmişti.

Twitter çalışanları ofiste uyumaya başladı

 

Beyaz Saray'ın paylaşımına, Twitter'dan uyarı

 

Musk kesenin ağzını açtı: Önce Twitter şimdi de özel jet!

 

Twitter'da 'mavi tik' belirsizliği: 8 dolar ne getirecek?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)