BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTapu memurları yakalandı----

Tapu memurları yakalandı

Tapu memurları yakalandı
14 Temmuz 2017 - 14:22 www.finansgundem.com

Evraklarda sahtecilik yaparak mal sahiplerini dolandıran memurlar gözaltına alındı

Sahte evrak hazırlayarak gayrimenkul sahiplerini dolandıran, aralarında tapu ve nüfus müdürlüklerinde memur olarak çalışanların da bulunduğu 32 kişi, düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Tapu çetesine operasyon düzenlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine, Ankara genelindeki bazı tapu ve nüfus müdürlüklerinde sahte evrak hazırlayarak gayrimenkul sahiplerinin mal varlıklarını sattıkları iddia edilen şüphelileri takibe aldı.

Ekiplerin 5 ay boyunca yaptığı teknik ve fiziki takipte, tapu çetesi üyelerinin bazı tapu ve nüfus müdürlüklerinde memur olarak çalıştıkları tespit edildi. Yapılan incelemelerde çete mensuplarının, gayrimenkul sahiplerinin mal varlıklarını sahte evraklarla 3'üncü şahıslara sattıkları belirlendi. Ekipler, yurt dışında ikamet eden N.Ö'ye ait gayrimenkulleri, Tapu Kütük Defterindeki N. Ö.'nün fotoğrafını değiştirerek satmaya çalışan bir örgüt üyesini suçüstü yakaladı. Çalışmalarını sürdüren ekipler, joker olarak kullanılan kişilerin aynı yöntemle Ankara ve bazı şehirlerde mülklerin satışını yapmalarını engelledi. Tapu çetesine yapılan operasyonlarda 32 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)