BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTanzanya'ya 4 milyon doz aşı desteği----

Tanzanya'ya 4 milyon doz aşı desteği

Tanzanya'ya 4 milyon doz aşı desteği
23 Mart 2022 - 17:58 www.finansgundem.com

Türkiye, korona virüs ile mücadelede Tanzanya’ya gönderilecek 4 milyon doz Sinovac aşısının 1 milyon dozunu teslim etti.

Türkiye'nin Darusselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, aşıların teslim töreninde, KOVID-19 aşılarını Tanzanya Sağlık Bakanı Ummy Mwalimu'ya teslim ettiklerini söyledi.

Güllüoğlu, "Aşılar, Türk Silah Kuvvetleri'ne ait uçakla Tanzanya'ya getirildi. Soğuk hava depolarındaki aşılar, ülkedeki aşılama merkezlerine Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılacak" dedi.

4 milyon doz aşı gönderilecek

Türkiye tarafından Tanzanya'ya 4 milyon doz KOVID-19 aşısı desteği yapılacağını belirten Güllüoğlu, kalan aşıların aşama aşama teslim edileceğini söyledi.

Tanzanya Sağlık Bakanı Mwalimu da aşı desteği için Türkiye'ye teşekkür ederek, ülkesindeki tam aşı olanların sayısının 3 milyonu aştığını, 18 yaş ve üstü kişilerin sadece yüzde 9,8'inin aşılandığını aktardı.

Sağlık Bakanlığının son verilerine göre, Tanzanya'da 33 bin 726 KOVID-19 vakası görülürken 800 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD'de Kovid ölümleri 973 bin 266'ya yükseldi

 

Güney Kore'de Kovid patladı

 

Kovid-19'un vücutta yeni bir hasara yol açtığı görüldü

 

'Sonbahardan itibaren Kovid vakaları artacak'

 

Hillary Clinton'un Kovid-19 pozitif

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g23 Mart 2022 21:03

    TANZANYA SICAK BIR ÜLKE OLDUĞUNDAN GÜNDE BIRKAÇ DEFA SOĞUK SU İLE GARGARA YAPAN BİR İKİ YUDUM DA SOĞUK SU İÇEN HASTALAR İYİLEŞEBİLİR