BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız'dan 2. kedi açıklaması----

Taner Yıldız'dan 2. kedi açıklaması

Taner Yıldız'dan 2. kedi açıklaması
10 Ağustos 2014 - 19:00 www.finansgundem.com

Taner Yıldız: "Sandıkların açılmasını, sayılmasını, oy tasnifi ile alakalı, seçimi etkileyebilecek bir elektrik kesintisi inşallah olmaz."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin "Sandıkların açılmasını, sayılmasını, oy tasnifi ile alakalı, seçimi etkileyebilecek bir elektrik kesintisi inşallah olmaz. Şu anda seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir kesinti söz konusu değil" dedi.

Yıldız, beraberindeki TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni ve TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır ile TEİAŞ'a bağlı Milli Yük Tevzi İşletme Müdürlüğünde incelemelerde bulundu. Yük Tevzi Dairesi Başkanı Hüseyin Yaylacıoğlu'ndan brifing alan Yıldız, Türkiye'deki elektrik santrallerinin durumlarının buradan izlenebildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle planlı kesintilerin, izinlerin kaldırıldığını bildiren Yıldız, elektrik kesintilerinin oluşmaması için yaklaşık 8 bin kişilik ekibin çalışma yaptığını söyledi. Yıldız, "Biz şunu öngörüyoruz, inşallah hiçbir elektrik kesintisi olmayacak. Sandıkların açılmasını, sayılmasını, oy tasnifi ile alakalı, seçimi etkileyebilecek bir elektrik kesintisi inşallah olmaz" diye konuştu.

"Şu anda seçim sonuçlarını etkileyecek herhangi bir kesinti söz konusu değil" diyen Yıldız, sandıkların açılmaya başlandığını ve herhangi bir elektrik kesintisi olmadığını kaydetti. 

Bakan Yıldız, "Bir önceki seçimde elektrik kesintilerinin nedenlerine ilişkin açıklamanız uzun süre konuşuldu. Bu seçimde de böyle bir sorun yaşanırsa açıklayacak mısınız?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Biz gücünü şeffaflıktan alan bir enerji yönetimi sergiliyoruz. Ne varsa bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Bir önceki seçimde olumsuz hava şartlarını, yaklaşık 200 bin trafonun durumuyla alakalı farklı gerekçeler söylemiştik. Bunların bir tanesinde kedi girmesiyle alakalı, çok fazla espri konusu olan bir maddeyi de biz söyledik. Cümleme 'bunu espri olarak da kabul etmeyin' diyerek başladım. Bilerek ve bunun farkında olarak bu cümleden bahsetmiştim. Şundan emin olunsun; bu 200 bin trafonun herhangi birine kedi girerse ben yine bunu kamuoyuyla paylaşırım. Çünkü biz işimizi ciddi yapıyoruz. Ama girmemişse de bunu da paylaşırız. Önemli olan konu şu; muhtemel yenilgisini bir trafo merkezinin arkasına saklanarak izah etmeye çalışmak şu anki demokratik ortamla bağdaşmıyor."

Yıldız, bunun demokratik bir seçim olduğunu belirterek, kazanmanın da kaybetmenin de gerekçesinin siyasi olduğunu vurguladı. Bakan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu enerji kesintilerine bağlıyor olmak, 30 Mart seçimlerine de bence muhalefet liderlerine de yakışmadı. Sandıkların oy tasnifiyle, oyların açılmasıyla, belirlenmesiyle alakalı enerji kesintisinden dolayı herhangi bir sıkıntı oluşmadı. Biz oluşsa onu da paylaşacağız. Böyle mazeretin arkasına saklanmamalarını tavsiye ederim. Şu an itibarıyla hem iletim, hem dağıtım hatlarında bir kesinti şükürler olsun öngörmüyoruz. Hangi gerekçe ile kesinti varsa onu da kamuoyuyla paylaşabilecek kadar şükürler olsun kendine özgüveni olan bir sektördeyiz. Bütün bunların şeffaflığını da kullanabilecek durumdayız."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)