BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız HDP'yi topa tuttu!----

Taner Yıldız HDP'yi topa tuttu!

Taner Yıldız HDP'yi topa tuttu!
23 Ekim 2015 - 16:21 www.finansgundem.com

AK Parti Kayseri milletvekili adayı Taner Yıldız, HDP ile ilgili ağır eleştirilerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri 2'nci sıra milletvekili adayı Taner Yıldız, iki yüzlülük yapanların ve siyasette çifte muhasebe yapanların çok ciddi zararlar vermeye başladığını belirterek iddialı açıklamalar yaptı.

Yıldız "Gözümüzün içine baka baka PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP, bu manada çirkinlik gösterilerinde bulunmaya başladı. Artık buna bir son vermemiz lazım. Gerekiyorsa meclisin çatısı altında milletle ilgili işleri yapar ama meclis çatısı altındaki birisi gidip PKK tabutu taşıyamaz. Yani orada bize şehit verdiren bir terör örgütünün cenazenin tabutunun altına girilmez" dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya katılan Taner Yıldız, "Bir seçim öncesindeyiz. Türkiye'nin istikrarı olmadan hangi anlayışa sahip olursak olalım, hangi partiye oy veriyor olursak olalım, istikrar olmadan bir şey olmadığını bu 5 ay içerisinde gördük. 1 Kasım seçimleri yalnızca milletvekili olduğum için bakanlık yaptığım için değil, bütün samimiyetimle söylüyorum, 1 Kasım'da yalnızca bir parti seçimi olmayacaktır. 13 yıldır birikimlerimizin tüketilip tüketilmeyeceğinin kararı olacaktır" diye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ BİR HÜKÜMET

"Irak ile Suriye'de gelişen ve iç savaşın ötesinde insanlık dramından katliama dönüşen böyle bir yapı karşısında Türkiye her zamankinden daha güçlü bir hükümetle birlikte çalışmak zorunda" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye, her zamankinden daha farlı bir motivasyonla çalışmak zorunda, koalisyon hükümetlerini kaldırabilecek bir durumda değil. Buna karar verecek olan milli irade. Milli irade derse ki biz tüm partilere koalisyon görevi verdik o zaman yapacak bir şeyimiz yok. Koalisyonla alakalı ne varsa birlikte gayret ederiz. Kayserimize bir şehidimiz geldi. O şehidimizin cenazesindeydik. Yüreğimiz dağlanıyor. Ülkenin güvenliği için biz bu bedelleri ödüyoruz. Ama bunlar ağır bedeller. Önceki hafta sayın başbakanımızın Kayseri'de yapacağı miting günü Ankara'da bir saldırı oldu. Yalnızca insanlığa, partimize değil, 1 Kasım seçimlerimize aynı zamanda Türkiye'nin istikrarına yapılmış bir saldırıydı. Böyle bir durumda hem güvenliğimizi hem de bütün özgürlük alanlarının reformlar, anayasal değişiklikler, kanuni değişiklikler ve iş hayatının düzenini sağlamamızdı. İnsanlar işlerine gelecekler, helal lokmalarını kazanacaklar ve hayatlarını devam ettirecekler. Bunun bizim seçim beyannamemizde bahsettiğimiz sayın başbakanımızın açıkladığı rakamlar bir taahhütname şeklindedir. Çünkü sırtında yumurta küfesi olan biziz. Ama vaatname şeklinde seçim beyannamelerini açıklayanların aynı şekilde sorumlu olduklarını söyleyemeyiz. Anketlere bakıyorlar ne kadar iktidardan uzaklarsa o kadar fazla rakam söylüyorlar. Vatandaşımız hepsini biliyor. O bakımdan 1 Kasım seçimlerinde bizler ülkenin istikrarını ve mutlaka geleceğini düşünmemiz lazım. 13 yıllık Ak Parti hükümetleri zamanında 11'inci seçimimize geliyoruz."

"İNSANLAR SEÇİMLERDEN YORULDU"

AK Parti hükümetleri sürecinde, Cumhurbaşkanlığı, genel seçimler, yerel seçimler, referandumlar yapıldığını, hiçbir seçimi öne almamalarına rağmen bu kadar sık seçime gidildiğini belirten Taner Yıldız, "Bakıyorum insanlar seçimlerden de yoruldular. 2019'a kadar inşallah Türkiye de seçim olmayacak. 1 Kasım seçimleri belirleyici olacaktır. Artık 1 Kasım seçimlerinde milli irade karar versin, ona göre de siyaset şekillensin. Burada nihai kararımızı verelim, ondan sonra Türkiye'nin istikrarı ile alakalı mutlaka bu kararı oluşturmamız lazım. Ben bu sorumluluk ve bilinç içerisinde gerek Türkiye'nin siyasi ortamı gerekse güvenliği ile alakalı konularda artık nihai karar olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

"DENGE TERÖRİSTLERLE SAĞLANMAZ"

Yıldız, ikiyüzlülük yapanların ve siyasette çifte muhasebe tutanların, çok ciddi zararlar vermeye başladığını da vurgulayarak, "Gözümüzün içine baka baka PKK' ya terör örgütü diyemeyen HDP bu manada çirkinlik gösterilerinde bulunmaya başladı. Artık buna bir son vermemiz lazım. Gerekiyorsa meclisin çatısı altında milletle ilgili işleri yapar ama meclis çatışı altındaki birisi gidip PKK tabutu taşıyamaz. Yani orada bize şehit verdiren bir terör örgütünün cenazenin tabutunun altına girilmez. Eyvallah denge sağlansın Türkiye'de ama denge teröristlerle sağlanmaz. Demokratik ortamda oylarla beraber sağlanacak. Hangi vatandaşımız hangi partiye oy verirse verecektir ama terörle beraber denge sağlanmaz. O yüzden bizi bizden başka sevenin olmadığını bir kez daha anladığımızı, kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız değil koşmamızın da lazım geldiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Bunu en yakinen hisseden sizlersiniz. Türkiye'deki istikrar ve istikrarsızlığı da sizler hissediyor, bedelini sizler ödüyorsunuz" şeklinde konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)