BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTANAP'ta temel atıldı----

TANAP'ta temel atıldı

TANAP'ta temel atıldı
17 Mart 2015 - 16:55 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili 9,5 milyar dolarlık TANAP projesinin temelini attılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile Kars'ta yapılan, 9,5 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni öncesi toplu açılış töreni yapıldı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars’ta düzenlenen ve Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
 
“Konuşmama başlarken bir protokol hatasını düzeltmek istiyorum. Önce Azerbaycan Milli  Marşı’nı dinleyelim. Sonra konuşmama başlayacağım. Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Gürcistan Cumhurbaşkanı, değerli Karslılar, sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Misafirlerimize ülkemize, Kars’ımıza hoş geldiniz diyorum. Açılışını yaptığımız Haydar Aliyev Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi ile diğer okullarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.



Azerbaycan ile aramızdaki kardeşliğin simgesi olarak gördüğüm lisemizin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında okulumuz 2013 yılı sonunda eğitime başladı. Bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Haydar Aliyev’in ismini ülkemizin her köşesinde yaşatmış oluyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Bugün burada ayrıca 112 dersliğin de açılışını yapıyoruz. Yine misafirlerimizle birlikte temelini atacağımız TANAP projesinin de Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve projenin Avrupa ayağındaki ülkelere hayırlı olmasını diliyorum.
 
Azerbaycan bizim için sadece devletlerden bir devlet değildir. Biz aynı dili konuşan, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan, sözde değil özde kardeş, tek millet iki devletiz. Bizim nazarımızla Kars’taki, Iğdır’daki vatandaşımızla Nahçivan’daki birdir. Karabağ’da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını Anadolu’daki vatandaşlarımız yüreğinde hissediyor. Şu anda ülkemizin güneyinde yaşanan olaylara ne kadar üzülüyorsan geçmişte Gürcistan’da yaşanan olaylara da öyle üzüldük.
 
Kars, Türkiye’nin tüm renklerini, zenginliklerini yansıtan bir şehrimiz. Burada adeta kesret içinde vahdet nasıl olur Kars’a baksın. Üzerinde yaşadığı vatan topraklarının, özgürlük havasının kıymetini bilmek isteyen gelsin Kars’a baksın, Karslı kardeşlerimle konuşsun. Çünkü bu topraklar çok şeye şahit oldu. Vatan ne demek, fedakarlık ne demek, onu Kars çok iyi bilir, Sarıkamış çok iyi bilir. Benim dedem Sarıkamış’ta şehit oldu. Diğer dedem ve büyük ninelerimden onu dinlerdim.
 
Tekrar ediyorum, Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur.  Kürt kardeşlerimizin sorunları vardır. Kimliklerinin, inançlarının tanınmaması, hor görülmesi sorunları vardır. Bugün hiç kimse kılığı, inancı, fikri, zikri yüzünden baskı altında değildir, tehdit altında değildir. Her şey dört dörtlük mü, değil tabii. Ama bunlar gittikçe düzeliyor. 10 yıl önceki Kars’ı bir düşünün. Bunlar var mıydı?
 
21 Mart’ta kavuşacağımız Nevruz Bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum. Nevruz’dan önceki Salı gününü çarşambaya bağlayan gece yani ahir, son Çarşamba Azenbaycan’da coşkuyla kutlanıyor. Bu vesileyle edilen duaların, okunan Kuran’ların kabul olmasını diliyorum. Coğrafyamızın bu 5 bin yıllık bayramımızın barışın ve huzurun habercisi olmasını canı gönülden arzu ediyorum.
 
Nerede yaşarsa yaşasın her vatandaşımız etnik, sosyal, kültürel, ekonomik kimliğine bakılmaksızın eşit haklara sahiptir. Her kim ki bunun aksini iddia eder, karşısında bizleri bulur. Çözüm süreci ile neyi hedefliyoruz? İşte bunu. 12 yılda insan haklarında, özgürlüklerde, yatırımlarda neler gerçekleştirdiğimiz ortada. Bunları dahi yeterli bulmuyoruz. Ben bugün bu soğuğa rağmen cumhurbaşkanı arkadaşlarımla birlikte bizlerle bu heyecanı paylaştığınız için teşekkür ederim. İnşallah şimdi Selim’e geçeceği ve TANAP projesinin temellerini atıyoruz ve doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya gönderiyoruz. Nevruz’unuz hayırlı olsun diyorum.”

TANAP İÇİN TARİH VERDİ
Doğalgaz akışının hedeflediğimiz tarihte inşallah 2018'de başlamasını umuyoruz. 22 ilimizden 67 ilçemizden 600 köyümüzden geçecek hattın süratle tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyoruz. Çalışmaları yürütecek firmalara, işçilere başarılar diliyorum. Bir kez daha TANAP'ın hayırlı olmasını diliyor, Allah kazalardan muhafaza etsin diyorum.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)