BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTamer Group'tan ödeme zorluğu yaşayan şirketlere yeni yollar----

Tamer Group'tan ödeme zorluğu yaşayan şirketlere yeni yollar

Tamer Group'tan ödeme zorluğu yaşayan şirketlere yeni yollar
26 Nisan 2017 - 14:24 www.finansgundem.com

Tamer Group bünyesinde kurulan “Varlık Yönetim Şirketi” 2018 sonuna kadar yerli ve yabancı yatırımcılardan oluşan 5 milyar dolarlık bir fonla ekonomiye can suyu olacak

Tamer Uzlaştırma ile temelleri atılan Tamer Group ödeme zorluğu yaşayan şirketlere yeni yollar, çıkış kapıları göstermeye devam ediyor. Grubun ilk şirketi olan Tamer Uzlaştırma 2001 krizinde kuruldu. Kredilerini ödemekte zorluk yaşayan gerçek ve tüzel kişileri bankayla uzlaştırarak gayrimenkullerini ipoteklerinden kurtarıyor. Tamer Uzlaştırma, 16 yılda bin 200’ün üzerinde ticari gayrimenkul, konut, işyeri ve fabrikayı icradan kurtararak ekonomiye kazandırdı. Tamer Uzlaştırma sayesinde birçok borçlu faiz yüküne girmeden borcunu ödedi ve alacaklı da parasını aldı. Şirket uzlaştırma işleminde, gayrimenkulün gerçek değerinde satılmasını sağlamış.

Bugün Motiva İnşaat, Tamer Uzlaştırma, Neast Invest Yatırım, Sparkup Global ve Utkon Turizm şirketlerini de çatısı altında bulunduran Tamer Group, şimdi varlık yönetim şirketiyle hedeflerini büyütüyor.

Borçlu şirketleri reel sektörde tutacak

20 milyon TL nakit ödenmiş sermaye ile kurulan  varlık yönetim şirketi, grubun ilk şirketi Tamer Uzlaştırma’nın 16 yıllık deneyim ve bilgi birikiminden yararlanarak, ticari yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirket ve fabrikaları krizden kurtararak ekonomiye kazandırmayı hedefliyor. Ayrıca, varlık yönetim şirketiyle grubun faaliyetleri BDDK denetimine de tabi olacak ancak varlık Tamer Group çatısında faaliyet gösterecek varlık yönetim şirketi sektördeki diğer varlık yönetim şirketleri gibi bankalardan tahsili gecikmiş alacak portföyünü satın almayacak. Burada şirket, Tamer Uzlaştırma’da olduğu gibi şirket ve fabrikaların reel sektörden kopmaması için çözümler sağlamaya devam edecek. 

Tamer Group Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tamer, 2018 yılı sonuna kadar 5 milyar dolarlık bir hacim yaratmak istediklerini vurguluyor. Bu konuda yurtdışı fonlarla görüşmeler yaptıklarını belirten Tamer, Paris, Frankfurt, Londra, Malta ve Lüksemburg’daki fonlarla bir araya geleceklerini söylüyor. Tamer, “Amacımız, şirketlerin iflaslarını engellemek. Fonların yatırımlarıyla reel sektöre katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu sayede istihdama da katkımız olacak. Öte yandan, reel sektörün rahatlaması ülkenin makro ekonomik dengelerine fayda sağlayacak” diyor. 

Tamer, portföylerinde ekonomiye kazandırılacak değeri 10 milyon doların üzerinde olan birçok firma bulunduğunu ve yurtdışındaki fonların bu yatırımlara sıcak baktığının altını çiziyor ve şunları söylüyor: “Biz kimsenin ilgilenmediği şirketlerle ilgileniyoruz. Elinde varlığı olan, doğru finansal yönetim yapmamış ve sorun yaşayan şirketleri gayrimenkullerini ipoteklerinden temizleyerek işler hale getirmek istiyoruz. Bizim işimiz tahsilatçılık değil, çözüm üretmek.”

 Rezidans ve otel inşaatı başlıyor

Tamer, Neast Invest Yatırım Danışmanlığı’nın ise grubun faaliyetlerini gerçekleştirmek için gerekli yatırımları koordine ederek yerli ve yabancı yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdiğini belirtiyor. Varlık yönetim için ihtiyaç duyduğu finansal destek de Neast Invest’ten gelecek.

Grup bünyesinde faaliyet gösteren Motiva İnşaat ise varlık yönetim şirketi ile ipoteklerinden temizlenen arsa veya binaları değerlendirmeye devam ediyor. Arsalar için projeler düşünülürken, mevcut binaların da daha kullanışlı hale getirilmesi amaçlanıyor. Kemal Tamer, turizm sektörüne yönelik yatırımlarının önümüzdeki dönemde artacağını ifade ediyor. Tamer, “Bilindiği gibi son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerden dolayı turizm sektörü büyük yara aldı. Birçok otelin zor bir dönemden geçtiği konuşuluyor. Yaraların sarılması zaman alacak turizm sektörüne Neast Invest’in portföyündeki fonları yönlendirmek istiyoruz. Turizm sektörüne yatırım uzun vadeli. Sektördeki cazibeden dolayı buradaki yatırımlarımız artacak” diyor. 

İstanbul Bomonti’de bir rezidans projesi yürüten Motiva İnşaat, İstanbul Maltepe’de Marriott  ile bir otel projesi için el sıkıştı. 

Melek yatırımcı oldu, gençleri destekliyor

Kemal Tamer, grubun geçtiğimiz aylarda yüzde 50 ortak olduğu Sparkup Global ile gençlerin teknoloji ile ilgili hayallerinin hayata geçirilmesine yardımcı olacak. Kemal Tamer, Sparkup Global bünyesinde kurulacak şirketleri Silikon Vadisi’ne götürmeyi de istiyor ve bunun için planlar yapıyor

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)