BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban'dan 'Türk askeri' açıklaması----

Taliban'dan 'Türk askeri' açıklaması

Taliban'dan 'Türk askeri' açıklaması
24 Ağustos 2021 - 18:10 www.finansgundem.com

Ülkedeki son durumla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, "Türk askerinin Kabil Havalimanı'ndaki varlığına ihtiyaç yok. Havalimanını kendimiz koruyacağız" ifadelerini kullandı

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın Sözcüsü Zabiullah Mücahid, ülkedeki son durumla ilgili yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türk askerinin durumuyla ilgili sorulan soruya yanıt veren Mücahid, "31 Ağustos'a kadar tüm yabancıların tahliye edilmesini istiyoruz. Türk askerinin Kabil Havalimanı'ndaki varlığına ihtiyaç yok. Havalimanını kendimiz koruyacağız" dedi.

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü sağlamasının ardından Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nı koruma planına ilişkin tartışmalar devam ediyor. Yabancı devletler, personellerini ülkeden çekerken, Türkiye'nin ne yapacağı merak ediliyor.

TÜRKİYE ASKIYA ALMIŞTI

Türkiye'nin ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecinde planlamaya başladığı Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenliğini sağlama görevi, Taliban'ın kentin kontrolünü ele geçirmesiyle askıya alındığı ifade edilmişti.

ERDOĞAN, KABİL HAVALİMANI PLANINA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin Afganistan'da mevcut önceliğinin vatandaşlarının tahliyesi olduğunu belirterek, Kabil Havaalanının güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söylemişti.

"TÜRK ASKERİNE İHTİYAÇ YOK"

Türkiye'den bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı ancak Taliban Türk askerinin ülkeden kalma planına karşı çıktı. Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, "31 Ağustos'a kadar tüm yabancıların tahliye edilmesini istiyoruz. Kabil Havaalanında Türk askerine ihtiyaç yok, orayı kendimiz koruyacağız. Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, fakat askerlerini burada istemiyoruz." dedi.

Avustralya'dan vize alan kadın sporcular, Afganistan'dan ayrıldı

 

BM: Taliban toplu infazlar yapıyor

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan24 Ağustos 2021 21:35

    Bu havaalanı neden bizim için bu kadar önemli peşine düşmüşüz anlamıyorum Afganistan havaalanı kapanırsa içine kapanır kuzey kore gibi bir ülkemi olur olsa bize ne olmasa bize ne Afganistan derdi Türkiye'yi neden geriyor

  • Bika24 Ağustos 2021 18:32

    Türkiye'de havaalanlarını özel güvenlik görevlisi koruyor, Türk askeri Taliban teröristlerinin özel güvenlik görevlisi olamaz.

  • DÜŞÜNMEK ŞART25 Ağustos 2021 15:33

    ALİ HAYDAR kardeş Allah aşkına havaalanını korumak ile İran'a geçip oradan da kara yolu Türkiye göçmen olarak girenlerin ne alakası var. Biz sınırları değil havaalanını istiyoruz, göçmenlerde uçaklarla değil sınırlardan yürüyerek geliyor (6)  (6)  (6) Afganistan da huzur ve göç meselesi sadece havaalanını kontrol etmekle olmaz yani :D  :D  :D 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Ağustos 2021 22:30

    ulan arkadaş kaç defa söyledik elimiz yoruldu klavyede.amma cahil veya art niyetli birisin sen.Türk Askeri oradaki amacı afganistanda huzur olsun ve oradan bize göç gelme çabasında senin niyetin de vatanhainliği.eğer oraları çözemez ise o yılan seni ne yapar yapar muhakkak sokar.ama sende nerede  bu kabiliyet.