BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban'dan tahliyelerle ilgili kritik karar!----

Taliban'dan tahliyelerle ilgili kritik karar!

Taliban'dan tahliyelerle ilgili kritik karar!
29 Ağustos 2021 - 23:25 www.finansgundem.com

Taliban yabancıların ve Afganların 31 Ağustos'tan sonra da ülkeden çıkışına izin vermeyi kabul etti

Taliban'ın bütün yabancı uyrukluların ve bir başka ülkeye seyahat izni bulunan Afgan vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına 31 Ağustos tarihinden sonra da izin vereceği bildirildi.

İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve 100'e yakın ülke tarafından hazırlanan ortak bildiride "Taliban'dan bütün yabancı uyrukluların ve başka bir ülkeye seyahat izni bulunan Afgan vatandaşlarının ülkeden ayrılması için çıkış noktalarından güvenli ve düzenli bir şekilde ülke dışına çıkmasına izin vereceklerinin güvencesini aldık" denildi.

Bildiride Avustralya, Japonya, Fransa, İspanya ve daha birçok ülkenin belirlenmiş Afgan vatandaşlarına seyahat belgesi düzenleyeceği belirtildi ve "Taliban'dan açık beklentimiz bu kişilerin seyahat edebilme taahhüdünü tutmasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), 2 binden fazla Afgan gazeteciden tahliye başvurusu aldığını bildirmişti.

31 Ağustos bir uçurum değil

ABD güvenlik danışmanı Jake Sullivan CNN'e yaptığı açıklamada Biden yönetiminin Amerikalılar ve Amerikan hükümetine yardım eden Afganların ABD'nin ülkeyi terketmesinden sonra da "güvenli geçişi" için taahhütte bulunduğunu belirtti ve 131 Ağustos bir uçurum değil" diye konuştu.

Sullivan Taliban'ın bu konudaki vaadini tutması için uluslararası toplumla birlikte en azami düzeyde baskı yapmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Taliban'ın tanınması için koşullardan biriydi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, cumartesi günü telefonda yaptıkları görüşmede Taliban’ın tanınması ve ilişki kurulması için ülkeyi terk etmek isteyenlerin serbest bırakılması ve insan haklarına saygı gibi koşulların öncelikle yerine getirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yaptığı açıklamada, pazartesi günü Afganistan'daki durumu görüşmek üzere toplanacak ve Birleşmiş Milletler daimi üyelerinin katılacağı acil toplantıda, Fransa ile İngiltere'nin başkent Kabil'de bir 'güvenli bölge' kurulmasını önereceğini söylemişti.

Türkiye dahil bir çok ülke yabancıların Afganistan'dan ayrılması için belirlenen 31 Ağustos tarihinden daha önce askerlerinin ve mümkün olabildiğince vatandaşlarının tahliyesini tamamlamış ve 20 yıllık savaş süresince kendilerine destek hizmetinde bulunanlar ve aileleri ile vize şartları uygun bulunan Afgan vatandaşlarının tahliyesine Kabil havalimanının güvenli olması ve Taliban'ın izin vermesi halinde devam etmek istediklerini açıklamıştı.

'Göçü köklü çözümlerle engellemek öncelik olmalı'

Taliban sözcüsü: Türk halkı ve devleti bizim dostumuzdur

Çavuşoğlu: İlave bir mülteci yükü kaldırmamız söz konusu değildir

Taliban: 3 kapının kontrolünü aldık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)