BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban’dan sonra Pakistan’da terör saldırıları arttı----

Taliban’dan sonra Pakistan’da terör saldırıları arttı

Taliban’dan sonra Pakistan’da terör saldırıları arttı
04 Ocak 2022 - 16:14 www.finansgundem.com

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü’nün (PICSS) yeni raporuna göre, Pakistan birkaç yıllık bir düşüşün ardından 2021’de terör olaylarında yüzde 56’lık bir artış kaydetti.

İslamabad merkezli PICSS, 2020 yılında 188 terör olayının kaydedildiğini bildirerek, 2021’de bu sayının 294’e çıktığını vurguladı.

Şarkul Avsat'ın haberine göre; enstitü, bunlar arasında intihar saldırıları, silahlı saldırılar, pusular ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılar olduğunu ifade etti.

Raporda, 2021 yılında çoğu güvenlik güçlerinden olmak üzere en az 395 kişinin öldürüldüğü bilgisi de verildi.

İslamabad’daki yetkililer ve güvenlik analistleri, ülkede şiddetin artmasını, Taliban hareketinin Ağustos 2021’de Afganistan’da iktidarı ele geçirmesine bağladı.

Saldırıların çoğu, Afgan Talibanı gibi sert bir yaklaşımı benimseyen, ancak farklı bir kurumsal yaklaşımı olan Pakistan Talibanı (TTP) tarafından gerçekleştirildi.

Pakistan Ulusal Terörle Mücadele Otoritesi de, güvenlik güçlerinin El Kaide ve Taliban bağlantılı militanlara yönelik saldırılar düzenlediği 2014 yılından bu yana ilk kez terör saldırılarının sayısında bir artış kaydedildiğini açıkladı.

Güvenlik analisti Fida Han, Afganistan’ın sınır bölgelerinde faaliyet gösterdiği iddia edilen TTP’nin, Taliban’ın Afganistan’daki kazanımlarıyla cesaretlendiğini söyledi.

Han, “Bu, Taliban’ın Afganistan’ı ele geçirmesinden sonra İslamabad’daki militanların Güney Asya ve Orta Asya’nın diğer bölgelerine yayılabileceğine dair bir uyarı işareti olarak görülmeli” dedi.

Taliban savaştan kalanlarla şov yapıyor

 

Taliban, Özbekistan ve Tacikistan arasında helikopter görüşmeleri

 

Taliban'dan kadınlara yönelik yeni kısıtlamalar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)