BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban yönetimi resmi olarak tanınma çağrısında bulundu----

Taliban yönetimi resmi olarak tanınma çağrısında bulundu

Taliban yönetimi resmi olarak tanınma çağrısında bulundu
19 Ocak 2022 - 11:51 www.finansgundem.com

Afganistan Başbakan Vekili Molla Muhammed Hasan Ahund, tüm şartların yerine getirildiğini söyleyerek, Müslüman ülkeler başta olmak üzere dünya ülkelerine Taliban yönetimini resmen tanımaları çağrısında bulundu.

Ahund, Eylül ayında göreve başlamasından bu yana ilk kez başkent Kabil’de düzenlediği basın toplantısında, “Bütün Müslüman ülkelere öncülük yaparak bizi resmi olarak tanımaları çağrısında bulunuyorum. Bu şekilde hızlı bir şekilde kalkınabileceğimizi umuyorum” dedi.

Çok sayıda ülke, Ağustos’ta Afganistan’ın kontrolünü ele geçiren Taliban yönetimini tanıma konusunda isteksiz.

ABD liderliğindeki Batılı ülkeler, Afgan bankacılık varlıklarındaki milyarlarca doları dondurdu ve bir zamanlar Afganistan ekonomisinin bel kemiğini oluşturan kalkınma finansmanını askıya aldı.

Büyüyen ekonomik krizi fonların dondurulmasına bağlayan Ahund, “Kısa vadeli yardım çözüm değil. Sorunları kökten çözmenin bir yolunu bulmaya çalışmalıyız” diye konuştu.

Uluslararası toplum, acil ihtiyaçları karşılamaya yönelik insani yardımı yoğunlaştırdı, ancak sert kış aylarında ülke nakit krizinden muzdarip olduğundan ve ekonomik durum kötüleştiğinden milyonlarca Afgan hızla yoksullaşıyor.

Taliban uçak ve helikopterleri geri istiyor

 

Taliban’dan kadınlara yeni yasak!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)