BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban: Yaptırımların devam etmesi mülteci akınını tetikleyecek----

Taliban: Yaptırımların devam etmesi mülteci akınını tetikleyecek

Taliban: Yaptırımların devam etmesi mülteci akınını tetikleyecek
13 Ekim 2021 - 14:21 www.finansgundem.com

Taliban hükümeti, ABD ve Avrupa Birliği (AB) temsilcilerini, yaptırımlar yoluyla baskı yapmaya devam etmenin güvenliği baltalayacağı ve Afganistan’dan yeni bir mülteci dalgasını tetikleyebileceği konusunda uyardı.

Taliban hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki, Doha’daki görüşmelerde Batılı diplomatlara, “Afgan hükümetini zayıflatmak kimsenin çıkarına değil çünkü bu konu güvenlik alanında dünyayı doğrudan etkileyebilir ve ülkeden kaçmak için ekonomik sebepli bir göçe yol açabilir” dedi.

Ağustos ayında ABD destekli Afgan hükümetini deviren Taliban’ın ülkede yönetimi ele almasının ardından ülkeye ciddi uluslararası yaptırımlar uygulandı, bankalar likidite sıkıntısı yaşadı ve devlet çalışanlarına ödeme yapılmadı.

Muttaki, Doha’daki toplantıda ayrıca, “Dünya ülkelerini mevcut yaptırımları sona erdirmeye ve bankaların normal çalışmasına izin vermeye çağırıyoruz. Böylece hayır kurumları, kuruluşlar ve hükümet kendi rezervleri ve uluslararası finans ile personeline maaş ödeyebilir” şeklinde konuştu.

Avrupa ülkeleri, Afganistan ekonomisinin çökmesi halinde çok sayıda göçmenin kıtaya doğru yola çıkarak, Pakistan ve İran gibi komşu ülkelere ve nihayetinde AB sınırlarına yönelmesinden endişe duyuyor.

Washington ve AB, Afganistan’daki insani girişimleri desteklemeye hazır olduklarını, ancak insan hakları, özellikle de kadın haklarına saygı göstereceğini garanti etmeden Taliban’a doğrudan destek sağlamaktan çekindiklerini vurguladı.

Erdoğan: Afganistan'daki gelişmeler göç riskini artırıyor

 

Borrell: Afganistan için acil harekete geçmemiz gerekiyor

 

Masaya oturdular: Taliban ve ABD'den 'yeni sayfa'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)