BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban ile ilk temas... Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama----

Taliban ile ilk temas... Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama

Taliban ile ilk temas... Bakan Çavuşoğlu'ndan açıklama
14 Ekim 2021 - 17:47 www.finansgundem.com

Taliban'ın geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Mawlavi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki üst düzey bir heyet , Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'na gelerek buradaki yetkililerle bir görüştü. Görüşmenin ardından Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti ile Afganistan Geçici Hükumeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki başkanlığında olan heyet, bakanlıkta bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında "Bugün kendileri ile çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik, Afganistan'daki son durum hakkında bilgi aldık" dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Afganistan'a insani yardım paketlerimizi gönderiyoruz. Afganistan ekonomisinin çökmemesi gerekiyor bu yüzden Afganistan'ın yurt dışındaki paralarını donduran ülkelerle ilgili kendilerinden bilgi aldık.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Terörle mücadele önemli. Herhangi bir boşluk olursa terör örgütlerinin saldırılarını artıracağını biliyoruz. DAEŞ'in Afganistan'da güçlü olduğunu görüyoruz.

Başından beri şu andaki Taliban yönetimine tavsiyelerde bulunduk. Ülkenin birliği beraberliği için kapsayıcı olmaları gerektiğini en başından beri söylüyoruz. Bugün bir kez daha anlattık.

KIZ ÇOCUKLARININ OKUMASI, KADINLARIN ÇALIŞMASI TAVSİYESİ

Kadınların, çocukların eğitimi konusunda kadınların iş hayatına katılması konusunda tavsiyelerimizi tekrardan ilettik. Sağlık sektöründe kadınların işlerine döndüklerini bize söylediler.

KIZILAY VE DİYANET İLE DE GÖRÜŞECEKLER

Kendileri bu ziyaret kapsamında Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile de görüşme gerçekleştirecekler.

Uçuşların yeniden başlaması için bizim ve uluslararası havacılık camiasının güvenlik beklentilerini kendilerine anlattık.

TALİBAN'DAN İNSANİ YARDIM RİCASI

Görüşmede insani yardımların devamı ve yatırımların devamı konusunda ricalarını ilettiler.

AFGANİSTAN'DAN GÖÇ SORUNU

Çok sayıda Afgan göçmen bizde ve diğer ülkelerde var. Bunlardan bazıları Afganistan'a dönmek istiyor. Taliban yönetimi de bu insanların ülkelerine dönmeleri için gereken desteği vereceklerini söylediler. İlave göç akını olmaması için neler yapılması gerektiğiniz de bugün tekrar görüştük."

Taliban heyeti Türkiye'de

 

Taliban: Yaptırımların devam etmesi mülteci akınını tetikleyecek

 

Taliban ve ABD arasında ilk temas

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)