BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaksilere yeni düzenleme geliyor----

Taksilere yeni düzenleme geliyor

Taksilere yeni düzenleme geliyor
10 Ekim 2022 - 08:27 www.finansgundem.com

Ticari taksilerde 7/24 çalışacak iç kamera sistemi kurulacak. İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı, 27 Şubat 2017'de valiliklere gönderdiği yazıyla şehir içi yolcu taşıyan taksi, minibüs ve otobüslerde 7 gün süreyle kayıt yapabilen iç ve dış kamera bulundurulmasını istedi. İllerde de UKOME ve İl Trafik Komisyonları tarafından bu yönde kararlar alındı. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odaları ise kararı taksiler için çeşitli illerde dava etti. Muğla 2. İdare Mahkemesi UKOME kararının, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine karar vererek dava konusu işlemi iptal etti. İtiraz üzerine İzmir Bölge İdare Mahkemesi, yerel mahkemenin kararının hukuka uygun olduğunu, kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığını belirterek istinaf başvurusunun reddine kesin olarak karar verdi. Ankara 11. İdare Mahkemesi ise kararın, trafik güvenliği ile can güvenliği sağladığına hükmetti. Özel hayatın gizliliğini ihlalin söz konusu olmadığını belirterek davayı reddetti.

7/24 ÇALIŞACAK İÇ KAMERA SİSTEMİ

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, farklı nitelikteki kararların kesinleşmesi için Danıştay'a gitti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, taksilere 7/24 çalışacak şekilde iç kamera sistemi takılmasını hukuka uygun buldu. Kamerayla kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığı belirtilen kararda, özel hayatın gizliliğinin ihlalinin söz konusu olmadığına hükmetti.

Bakan Soylu duyurdu! Korsan taksicilik yapanlarla ilgili karar

 

İstanbul'da taksi çilesi bitmedi

 

Boş fiş isteğini reddeden taksicinin boğazını kesti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)