BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTaksiciye hem ceza hem de soruşturma----

Taksiciye hem ceza hem de soruşturma

Taksiciye hem ceza hem de soruşturma
28 Haziran 2018 - 13:08 www.finansgundem.com

İstanbul Nişantaşı'nda kendisini yoğun trafiğe soktuğu için bir turistin valizini arabadan indirip fırlatıp atan ve turist yolcunun para üstünü vermeyip adeta terör estiren taksiciye ceza yağdı

İstanbul’da 11 Nisan günü Nişantaşı'nda yaşanan ve bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedilen olayda, taksici Ali Rıza A., Atatürk Havalimanı'ndan aldığı yolcuyu Nişantaşı'na götürdü. Kimliği henüz tespit edilemeyen turist yolcu, cadde üzerinde inmeyerek Ali Rıza A.'nın sokağa girmesini istedi. Ali Rıza A. sokağa girdiğinde durma noktasına gelen trafikle karşılaştı. Turist yolcu kısa süre sonra inince öfkelenen taksici araçtan inerek kadın turistin valizini sokağa fırlattı. Parasının üzerini de vermeyeceğini söyleyerek bağırmaya başladı.

O anlar an be an cep telefonu ile kaydedildi. O görüntülerin ardından Ali Rıza A.'nın taksi lisansı belediye ekiplerince iptal edilip kendisine 258 lira para cezası kesildi.

Turiste kötü muamelede bulunan taksici bu ceza ile kurtulamadı. Ali Rıza A. için yakalama kararı çıkarıldı. Turizm Polisi'nin yakalayıp gözaltına aldığı taksici emniyete götürüldü.

Ali Rıza A.'nın, havalimanında müşteri alma yetkisi olmadığı halde yolcu aldığı anlaşıldı. Bunun üzerine korsan taşıma ve yolcu indirme bindirme kurullarına riayet etmeme suçlamasıyla kendisine 3 bin 481 lira daha para cezası yazıldı.

Rahatsız edici görüntüler nedeniyle belediye ve polisin ardından devreye giren savcılık taksici Ali Rıza A. hakkında ülke imajını zedeleme ve kötü muameleden adli soruşturma başlattı.

Suçun "takibi şikayete bağlı" bir konu olması sebebiyle, savcılık talimatıyla polis turist kadına ulaşmaya çalıştı. Turist kadına ulaşılmayınca, Ali İhsan A. hakkında gözaltı işlemi yapılamadığı öğrenilirken, hakkında savcılık kararı beklenen Ali İhsan A.'nın, yeniden taksi kullanabilmesi ve yeniden belge alması için psikoteknik tedaviye girmesi şartı getirildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)