BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTaksicilerin bir hakkı daha ortaya çıktı----

Taksicilerin bir hakkı daha ortaya çıktı

Taksicilerin bir hakkı daha ortaya çıktı
23 Mayıs 2013 - 09:55 www.finansgundem.com

Ticari taksiye binen müşteriler 50 kg üzerindeki yükleri için ücret ödeyecek

Taksiciler taksimetrede yazan paranın üzerine bir de bagaja koydukları eşyalar için "bagaj parası" istiyor. Vatandaşlar bu ücrete tepki gösterdiğinde ise taksilere alınmıyor. Taksicilerin, yolcunun yükünün 50 kiloyu geçmesi durumunda bagaj ücreti talep etme hakkı var ve bu ücretin tarifesini taksici ile müşteri belirliyor. Bagaj ücretinin resmi bir tarifesi yok.
TAKSİYE 50 KİLODAN FAZLA YÜKLE BİNMEYİN
Şikayetvar'ın haberine göre özellikle havaalanı, otogarlar ve alışveriş merkezlerinden taksiye binenlerin en çok şikayet ettikleri konuların başında "bagaj ücreti geliyor. Taksi Durakları Ve (T) Plakalı Ticari Taksi İşletme Esaslarına Dair Yönetmeliğe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksi ve Taksi Dolmuş Yönergesine göre; taksi şoförleri bagajda taşınacak 50 kilodan fazla eşyalardan ücret talep edebiliyorlar. Asıl burada dikkat çeken ise bagaj ücretinin bir tarifesinin olmaması. Bagaj ücretine taksici ile müşteri karar veriyor. Bu duruma kızan vatandaşlar "Yükün kilosu nasıl tartılacak, taksiler tartı mı taşıyor? Bagajımız olmadığında da indirimli mi gideceğiz" diye sitem ettiler.
İşte Şikayetvar'a bagaj ücretine gelen şikayetlerden bazıları şöyle:
NEYMİŞ "BAGAJ PARASI"

"Şehirlerarası seyahat ettikten sonra 2 adet kolimi otobüsten alarak taksiye bindim. Evime geldiğimde taksimetre 10 TL yazdı ama taksici benden 15 TL aldı. Neymiş 'Kamyon değilmiş bagaj parası alacakmış." Beni arabasına alırken bagajımı gördü ve ona göre aldı. Taksiye binmeden uyarabilirdi. "
TAKSİDE 50 KİLO ÜZERİNE EK MASRAF
"Alışveriş merkezinden alışveriş yaptım ve çıkışta taksiye bindim. Elimde 4 adet alışveriş poşeti ve 63 cm uzunluğunda 10 cm kalınlığında 2 adet kolim vardı. Tüm alışverişim rahatlıkla araca sığmasına rağmen, taksicilerimiz emir üzerine ağır yük olduğunda taksimetrede yazan ücrete ek olarak 'bagaj parası' talep ediyorlar ve vermem dediğin zaman almıyorlar. Mecburen hizmetlerini kullanmak zorunda olduğum, yasal olmayan bir yolla keyfiyen aldıkları ücretten dolayı bu taksicilerden şikayetçiyim."
BAGAJ ÜCRETİNİN TARİFESİ VAR MI?
"Havaalanından elimdeki yüklerle evime gitmek üzere taksiye bindim. İnerken taksimetrede yazandan daha fazla taksi ücreti istedi. Nedenini sorduğumda ise 'bagaj ücreti' denildi. 'Bu ücretin bir tarifesi var mı?' diye sorduğumda ise kaçamak yanıt verdi. Yani bu ücretin bir tarifesi yok. Ücret alınacağı belli fakat ne kadar alınacağı belli değil."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)