BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTaksici halkı dolandıracaktı----

Taksici halkı dolandıracaktı

Taksici halkı dolandıracaktı
13 Eylül 2013 - 12:02 www.finansgundem.com

İstanbul'da bir eve yapılan baskında sahte banknotlar ele geçirildi

Uyuşturucu ve sahtecilikten emniyette kaydı bulunan İmam G, emniyetteki ifadesinde, "Paraları ben bastım, geçimimi bu yolla sağlıyorum" dedi. Paraların yaklaşan Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde piyasaya sürülmek üzere basıldığı belirlendi. İmam G, mahkemeden serbest kalırken, operasyonda 12 bin lirayı Ankara'ya götüren kurye Adem A. tutuklandı.
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Eylül 2013 günü, Kocamustafapaşa'da bir evde sahte para basıldığı ihbarı aldı. Ev takibe alındı. 2 günlük fiziki takibin ardından eve operasyon düzenlendi. Evde yapılan aramada, 6078 adet 100 lira, 1216 adet 200 lira, 50 adet 100 ABD doları, 297 adet 200 euro olmak üzere 1 milyon 21 bin liralık sahte para, 50 bin Irak dinarı, 3900 tabaka halinde, tabakalarda 4 adet 200 lira küpürü bulunan basımı tamamlanmamış 3 milyon 120 bin lira değerinde sahte para ve 2 adet taşınabilir bellek ele geçti. Paraların evde renkli printerde basıldığı belirlendi. İmam G, gözaltına alınarak paralarla birlikte emniyete getirildi. Operasyon sürdüğü sırada emniyete bir ihbar daha geldi. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İmam G'den aldığı sahte 12 bin lirayı Ankara'ya götüren Adem A'yı da yakaladı.
İman G, emniyetteki ifadesinde, "Taksicilik yaparken cinayet suçlamasıyla cezaevine girdim. Bir yıl önce beraat ederek cezaevinden çıktım. Cezaevinde sahte para basma işini öğrendim.Serbest kalınca para basmaya başladım. Geçimimi bu yolla sağlıyorum. Sürekli bu işi yapıyorum. Yüzde 10 komisyon alıyordum" dedi. İmam G'nin, yabancı uyruklu bir kadınla evli olduğu ve bir süre önce ayrıldıkları belirlendi. İmam G, emniyetteki sorgusunun ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan İmam G, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adem A ise, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İmam G'nin, paraları Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde piyasaya sürmek üzere bastığı belirlendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)