BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTaklit etmeyin, taklit edilen olun----

Taklit etmeyin, taklit edilen olun

Taklit etmeyin, taklit edilen olun
28 Mayıs 2013 - 15:00 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, eski iş yapış şekilleri ile artık dünya çapında rekabet edilemediğini söyledi

İş Bankası, KOBİ’lerin sağlıklı büyümelerine ve rekabet avantajı sağlamalarına destek olmak amacıyla düzenlediği “İş’te Seminer”in bu yılki ikinci toplantısını Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla düzenledi.
KOBİ’lere “Kamu Ar-Ge Hibe ve Teşvikleri” konusunda bilgi aktarılan seminerde konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, 2013/03 dönemi itibarıyla İş Bankası olarak 181,1 milyar TL aktif büyüklük ile Türkiye’nin en büyük bankası olmanın yanı sıra, öz kaynak, nakdi kredi, nakdi ticari kredi, özel bankalar arasında da mevduat hacminde birinci olduklarını belirterek, KOBİ’ler başta olmak üzere tüm ticari kesimin finansmana erişiminin kolaylaştırılmasında önemli bir rol oynadıklarını söyledi.
İş Bankası’nın bilançosunun yüzde 61’ini kredilerin, kredilerin de yüzde 72’sini ticari kredilerin oluşturduğuna dikkat çeken Suat İnce, “Nakdi ticari kredilerde 79 milyar TL ile liderliğimizi pekiştirerek sürdürüyoruz. Yüzde 14,3 ile pazar lideriyiz. 2012 yılında Türkiye genelinde 81 ilin 66’sında en fazla nakdi ticari kredi veren, kalan 15 ilde ise ikinci sırada yer alan özel bankayız. KOBİ kredilerinde takip oranımız sektör ortalamasının altında seyretmeye devam ediyor” dedi.
Suat İnce, İş Bankası’nın 2013/03 dönemi itibariyle 1,5 milyonu aşan KOBİ müşterisinin, aynı dönem nakdi krediler toplamının 30,6 milyar TL olduğunu belirtti. İnce, bu dönemde KOBİ’lere sağlanan finansman imkânında oransal olarak sektörün çok üzerinde, 9,3 milyar TL bakiye artışı gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.
"Üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getiriyoruz" 
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, doğru krediyi, doğru oranda, doğru zamanda, doğru kişiye verdiklerini belirterek şunları söyledi; “Değişen ekonomik şartlarda tavrımızı değiştirmememiz, işimizi titizlikle, samimiyetle, özveri ile yapmamızın bir sonucu olarak KOBİ’leri sorunsuz büyüttüğümüzü, üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu kadar birinciliğe ve kredi artışına karşın, takip rakamlarımızın sektörün altında ve gerileyerek sürmesi KOBİ’leri sorunsuz büyüttüğümüzü en açık şekilde teyit etmektedir”.
KOBİ’lere fizibilite çalışmalarına önem vermelerini, yeni pazar araştırmalarına devam etmelerini, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini sürdürmelerini tavsiye eden Suat İnce, İş Bankası’nın inovasyonla finans sektörüne birçok ilk kazandırdığını belirtti. İnce, müşterilerinin hizmetine son dönemde sundukları ve iyi bir inovasyon örneği olan Karşılıklı Çek ürününe ÇEKSOR uygulamasının da eklendiğini, bu uygulama ile iPhone ve Android tabanlı telefonlarla sadece bir fotoğraf çekmek suretiyle İş Bankası çeklerinin teminatlı olup olmadığının kontrol edilebildiğini ifade etti.
Açılışta konuşan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, İş Bankası’nın Türkiye’nin en iyi kurumlarından biri olduğunu ve müşterilerine sadece iyi gününde değil, kötü gününde de destek olmasını bildiğini, KOBİ’lerin en büyük destekçisi olduğunu belirtti.
“Öncü göstergelere göre 2013’te toparlanma eğilimi öne çıkıyor”
İş Bankası İktisadi Araştırmalar Bölümü Müdürü İzlem Erdem de toplantıda küresel ekonomik görünüm çerçevesinde Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ve gelecek döneme ilişkin beklentileri özetledi. Erdem, küresel ekonomik görünüm açısından 2013 yılına 2012’ye kıyasla daha iyimser beklentilerle girilmiş olduğuna dikkat çekerek, gelişmiş ekonomilerde süregelen sorunların ve gelişmekte olan ekonomilerde de kriz öncesi seviyelerin altında kalan büyüme performanslarının önümüzdeki dönemde her iki yönlü risklerin varlığına işaret ettiğini söyledi. Türkiye ekonomisinde ise 2013 yılında iç ve dış talep açısından daha dengeli bir büyüme kompozisyonuna dönülmesinin beklendiğini ifade eden Erdem, mevcut küresel riskler çerçevesinde, Türkiye de dâhil olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde ihtiyatlı politikalarla bu sürecin yönetilmesi gerektiğini belirtti. Erdem KOBİ’lerin bankanın yürüttüğü sektör araştırmaları ve değerlendirmelerine http://ekonomi.isbank.com.tr/ adresinden erişebilecekleri bilgisini verdi.
Toplantının ikinci bölümünde Etkin Proje firması yöneticisi İbrahim Gedikoğlu, başarıya ulaşan örnek proje uygulamalarını, güncel Ar-Ge destekleri ve teşviklerini, sanayici ve iş adamlarının Ar-Ge teşviklerinden yararlanmak için izleyecekleri yol haritasını paylaştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)