BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTakeda Kanada Ülke Başkanı Gamze Yüceland oldu----

Takeda Kanada Ülke Başkanı Gamze Yüceland oldu

Takeda Kanada Ülke Başkanı Gamze Yüceland oldu
22 Mart 2018 - 16:55 www.finansgundem.com

Takeda Türkiye Genel Müdürü olarak göreve başladığı Nisan 2015 tarihinden bu yana sergilediği başarılı performans, stratejik bakış açısı ve güçlü liderliğiyle şirketi önemli bir noktaya ulaştıran Gamze Yüceland, Takeda Kanada’ya Ülke Başkanı olarak atandı

Köklü geçmişiyle dünyanın en büyük 15 ilaç şirketinden biri olan ve 2009 yılında Türkiye’de faaliyete başlayan Japon ilaç şirketi Takeda, başarılı çalışanlarını yurt dışına ihraç etmeye Takeda Türkiye’nin Genel Müdürü ile devam ediyor. 3 yıldır Takeda Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürüten Gamze Yüceland, şirketteki görevine Takeda Kanada Ülke Başkanı olarak devam edecek. Yeni görevine, Nisan 2018 itibarıyla başlayacak olan Yüceland aynı zamanda EUCAN (Avrupa – Kanada) Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi olacak.

İlk defa bir Türk’ün ilaç sektöründe Ülke Başkanı olarak görev alacağı Kanada, dünyanın en büyük 10. ilaç pazarı. Kanada’da 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Takeda, onkoloji ve gastroenteroloji gibi önemli terapötik alanlarda faaliyet gösteriyor.

İlaç sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Gamze Yüceland sektörde hem yurt içi hem yurt dışında çok farklı pozisyonlarda görev aldı. Takeda Türkiye’nin liderliğini yaptığı 3 yıl boyunca Takeda’nın hasta odaklı yaklaşımının Türkiye’de yerleşmesinde etkin rol oynayan Yüceland Takeda’nın odak noktası olan onkoloji, gastroenteroloji ve hematoloji alanlarında yapılan başarılı lansmanlara öncülük etti.

Yüceland’ın Türkiye’deki Genel Müdürlüğü döneminde insan kaynakları 120 kişiden 300 kişiye çıkarken Takeda Türk ilaç pazarında 4 kat büyüme sağladı. Bu dönemde, Takeda Türkiye’den başarılı 2 kadın yönetici NEMEA bölgesinde üst düzey yönetici olarak atandı.

Gamze Yüceland ve ekibi, Takeda Türkiye’ye İnsan Kaynakları alanında kazandırdığı uluslararası ödülleriyle parlak bir dönem yaşatırken bu gelişmeler ile Takeda’nın yetenek geliştirme ve insana verdiği değerin yansıtılmasına da destek oldular.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)