BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTahvillerdeki düşüş bankaları böldü----

Tahvillerdeki düşüş bankaları böldü

Tahvillerdeki düşüş bankaları böldü
18 Mayıs 2015 - 08:42 www.finansgundem.com

Tahvil piyasasındaki gerileme, Wall Street bankalarının gelecek ile ilgili bölünmesine neden oldu

Küresel tahvil piyasasındaki satış dalgası geçtiğimiz hafta sonunda bir yavaşlama gösterdi ve bazı analistler ‘en kötü’nün geride bırakıldığını belirtiyor. Bank of America Corp.’a göre ABD Hazine tahvilleri, enflasyon ve faiz oranları görünümü dikkate alındığında makul bir şekilde değerlemeye sahip görünüyor. İki haftadan kısa bir süre önce Almanya tahvil piyasasında yaşanan gerilemenin kaçınılmaz olduğuna ikna olan opsiyon traderları, bu iddialarının çoğunu geri çektiler.

Goldman Sachs Group Inc., ülke tahvillerinin hala pahalı olduğu konusunda uyarıda bulunurken, artan sayıda yatırımcı 4 haftalık çıkışın tahvil faizlerini yükseltmesinin ardından değer buluyorlar. Prudential Financial Inc.’ten Robert Tipp, cansız ABD büyümesinin Fed’i beklemede tutacağını belirterek satın alım gerçekleştiriyor. Avrupa’da tahvil faizleri, yüksek seyri koruyamayabilir. Avrupa ve Japonya’da merkez bankaları her ay milyarlarca dolarlık satın alım gerçekleştiriyor.

Baş yatırım stratejisti Tipp, “İnsanlar bu durumu daha sonra iyi bir satın alım fırsatı olarak değerlendirebilirler” dedi.

10 yıl vadeli ABD tahvilleri 17 Nisan’dan bu yana ilk kez haftalık yükseliş kaydetti. Almanya tahvilleri kayıpları azalttı. Tahvillerdeki toparlanma satış dalgasından kaynaklanan kayıpları düşürdü.

Bank of America ABD faizleri stratejisti Priya Misra, “Tahvil piyasasındaki kayıplar öncekilere göre daha düşük. Ancak tahvil faizlerinin kısa vadede yükselmesi halinde bir tekrarlama ihtimali bulunuyor” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)