BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahviller yeniden hareketlendi kurlar da takip etti!----

Tahviller yeniden hareketlendi kurlar da takip etti!

Tahviller yeniden hareketlendi kurlar da takip etti!
17 Mart 2021 - 15:44 www.finansgundem.com

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,65 seviyesini aşarken, dolar/TL 7,54 seviyesini test etti. Piyasalar Fed Başkanı Powell'ı bekliyor.

Bugün ABD Fed ve yarın yurtiçinde TCMB'den gelecek faiz kararları ve verilecek mesajlar beklenirken, piyasada hareketlilik yaşanıyor.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 1,65 seviyesini aşarken, 30 yıllık tahvil getirisi yüzde 2,419 ile Kasım 2019'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Dün 7,50'nin altına inen ve sabah seansında yatay seyir izleyen dolar/TL günün ikinci yarısında 7,5280 seviyesine kadar çıktı. Dolar/TL'de işlemler 7,51 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Piyasalarda gözler bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararında. Fed geçen yıl Mart ayında faizi 100 baz puan aşağı çekerek bugünkü seviyeleri getirmişti. Fed o tarihten sonra düzenlediği 7 toplantıda Faiz oranına dokunmadı. Fed'in gösterge faiz aralığı yüzde 0,00-0,25 seviyesinde bulunuyor.

Kararın ardından Başkan Jerome Powell, basın toplantısı düzenleyecek ve soruları yanıtlayacak. Özellikle ABD tahvil getirilerinde yaşanan sert yükselişe ilişkin mesajlar önemli. 

Tahvillerde işlem hacmi zirvede!

Hazine yeni samuray tahvili ihraç etmeyecek

Fed, dolar ve tahvilde dengeleri değiştirecek mi?

Yabancıların faiz artışı olursa dolar beklentisi ne?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)