BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahviller korona sayesinde ralli yaptı----

Tahviller korona sayesinde ralli yaptı

Tahviller korona sayesinde ralli yaptı
27 Ocak 2020 - 17:11 www.finansgundem.com

Çin'de ortaya çıkan ölümcül koronavirüsün güvenli liman niteliğindeki varlıklara güçlü alışlar getirmesinin ardından ABD Hazine tahvilleri ve Almanya tahvillerinin faizleri son birkaç ayın en düşük seviyelerine indi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, salgından hayatını kaybedenlerin sayısının 80'e ulaşması ile birlikte, sekiz baz puan gerileyerek Ekim ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Aynı vadeli Alman tahvillerinin faizi altı ayın en uzun yükseliş dönemini gerçekletirdi ve İngiltere tahvil faizleri Ekim'den beri en düşük seviyesine indi.

Öte yandan, virüsün şiddetine ilişkin tedirginliğin artması, para piyasalarının Fed'in faiz indirimine gideceği tarihe ilişkin beklentilerini bir ay öne çekerek Kasım ayına getirmelerine yol açtı.

Londra'da ADM Investor Services küresel stratejisti Marc Ostwald, "Bu, olay riskini gidermeye hazır olan piyasalar için bir gerçeklik kontrolü," dedi ve "Ne kadar süreceği gerçekten de koronavirüsün yayılmasının artmasının boyutuna ve bunun ekonomik olarak ne anlama geldiğine bağlı" değerlendirmesinde bulundu.

Fed'in bu haftaki toplantısı öncesi meydana gelen "kaliteye kaçış", ABD Hazine tahvil vadelilerinin işlem hacminin Asya seansında normalin iki katına çıkmasına yol açtı. Bu hareket, bölgede yeni yıl tatili dolayısıyla bazı piyasaların kapalı olmasına rağmen gerçekleşti.

ABD Hazine tahvil faizleri Pazartesi itibariyle gerilemesini beşinci güne taşıyarak Ekim'den bu yana en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Bu kağıdın faizinin RSI göstergesi 30 seviyesinin altına indi ve bu durum bazı analistler için faizlerdeki düşüşün hızlı ve fazla olduğunu işaret ediyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)