BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil yatırımcına faiz uyarısı!----

Tahvil yatırımcına faiz uyarısı!

Tahvil yatırımcına faiz uyarısı!
23 Şubat 2016 - 10:34 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock, tahvil yatırımcılarını “faiz artırımına” ilişkin uyardı

4.6 trilyon dolarlık varlığımn yönetiminden sorumlu dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock Inc. tahvil yatırımcılarını Fed faiz artırımına hazır olmadıkları konusunda uyardı.

Vadeli kontratlar göz önünde bulundurulduğunda traderlar, Fed'in bu yıl faiz artırımına gitmesine 1 Ocak'ta yüzde 93 ihtimal verirlerken, artık yüzde 46 ihtimal veriyorlar. Hisse senetlerinde ve petroldeki düşüş, politika yapıcıların Aralık ayında 2016 yılında dört Faiz artırımı gerçekleştirilebileceğini belirtmesine karşın yatırımcıların artırım beklentilerinde önemli ölçüde düşüşe neden oldu. Hisse senetleri ve petrolün istirara kavuştuğuna ilişkin işaretlerle birlikte ekonomistler, merkez bankasının tercih ettiği enflasyon göstergesinin 26 Şubat'ta artış göstereceğini tahmin ediyor.

New York Merkezli BlackRock küresel baş yatırım stratejisti Russ Koesterich, Pazartesi günkü bir raporda “Merkez bankacıları tüm 2016 boyunca bekleyecek mi? Herhalde hayır. Ama yinede vadeli piyasaların gösterdiği bu. Enflasyon güç kazanması, merkez bankasının piyasanın düşündüğü kadar güvercin olmadığını gösterebilir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)