BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil piyasalarında cehennem yaşanacak----

Tahvil piyasalarında cehennem yaşanacak

Tahvil piyasalarında cehennem yaşanacak
04 Aralık 2013 - 10:13 www.finansgundem.com

ABD 10 yıllıkları 2014'de nereye doğru gidiyor? Analistlere göre durum parlak değil..

Michael Kling tarafından yazılan makalede, yeni yılda tahvil piyasalarında daha fazla türbülans görülebileceğinin altı çiziliyor. Öyle ki, bazı analistler 2014 tahvil piyasalarıyla ilgili tahminlerde bulunurlarken daha güçlü kelimelerde bulunuyorlar. Mint Partners'da kıdemli broker'ı olan Bill Blain verdiği röportajında ''Önümüzdeki sene, tahvil piyasalarının cehenneme doğru gideceğini tahmin ediyorum'' dedi.

TAHVİL FAİZLERİ YÜKSELECEK

Federal Reserve'in parasal genişleme politikasıyla tabana yakın seviyelerde kalmaya devam eden 10 yıllık hazine tahvilleri, bu sene Fed yetkililerinin teşviklerde azaltıma gidilmesi konusunu konuşmaya başlamasıyla yükseldi. Daha sonra Eylül ayındai Fed'in sürpriz bir şekilde azaltıma gitmeyeceğini açıklamasıyla faizler tekrar düştü. En azından şu anda Fed aylık 85 milyar dolarında tahvil alımı yapmaya devam ediyor; fakat makaleye göre varlık alımlarını geri çağırdığı zaman veya azaltım planını açıkladığı zaman muhtemelen tahvil faizleri sabit gelirli varlıkların sınırına doğru yükselecek. 

Blain ''Ben Amerika'da eninde sonunda azaltıma başlandığında kitlesel bir satış potansiyeli olduğunu görüyorum. Bu satışlar insanların hazırlıksız olmasından kaynaklanmayacak, bu olacak, çünkü piyasaların bozulmasına son verdiğinizde olacak olan şey budur'' şeklinde konuştu. Blain şu anda yatırımcılarına tahvil al fakat zayıflığı gördüğün zaman sat tavsiyesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)