BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil alımına destek geliyor----

Tahvil alımına destek geliyor

Tahvil alımına destek geliyor
28 Mart 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Fed Boston Başkanı Eric Rosengren tahvil alımlarını "en azından" 2013 yılı sonuna kadar desteklediğini belirtti

Fed Boston Başkanı Eric Rosengren, yaptığı bir açıklamada merkez bankasının varlık alımına en azından bu yılın sonuna kadar devam etmesini desteklediğini ve alım hızını ekonomik verilere bağlı olmak üzere yükseltmesi veya azaltması gerektiğini dile getirdi.
Rosengren, New Hampshire'da yaptığı bir konuşmada Fed politikasının "daha hızlı ekonomik büyüme ve istihdam oranında daha hızlı bir gelişme" olması gerektiğini dile getirdi. Rosengren, "Her ne kadar boyutunun ekonomik gelişmelere bağlı olarak yukarı veya aşağı yönlü revize edilmesi gerekse de geniş ölçekli varlık hazine ve mortgage destekli tahvil alımlarımıza en azından bu yılın sonuna kadar devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Bu yıl para politikalarında oy hakkına sahip olan Rosengren, merkez bankasının yüzde 7.7 olan işsizlik seviyesini düşürmek amacıyla uyguladığı aylık 85 milyar dolarlık varlık alımı programını destekleyenlerden biri. Fed daha önce iki raundluk parasal genişlemede 2.3 trilyon değerinde varlık alımı gerçekleştirmişti.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada merkez bankasının istihdam piyasasındaki gelişmelere göre varlık alımı hızını değiştirebileceğini söyleyerek, bir esnekliğe ihtiyaç olduğunun altını çizmişti. Bernanke, şu an yaşanılanın "geçici bir iyileşme olmadığını anlayabilmek için" daha fazla gelişmeler görülmesi gerektiğini dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)