BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil alımı bu yıl sonlanabilir----

Tahvil alımı bu yıl sonlanabilir

Tahvil alımı bu yıl sonlanabilir
22 Mart 2014 - 00:16 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı, Fed'in tahvil alımlarını her toplantıda azaltmasının, alımların bu yıl sonlarına doğru bitirileceğine işaret ettiğini söyledi

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tahvil alımlarını her toplantıda azaltmasının, alımların bu yıl sonlarına doğru bitirileceğine işaret ettiğini söyledi. 

"Bu hızda gidersek, geniş çaplı tahvil alımlarımızın Ekim ayında sona ereceği açıkça görülüyor" diyen Fisher, bilançoyu oldukça şişirdiklerini de sözlerine ekledi. 

Fisher eski sözlü yönlendirmenin tükendiğini söylerken, "Piyasanın Fed politika kararına tepkisi, bazılarının bunu hoş karşılamadığını gösteriyor" dedi. Sözlü yönlendirmeyi kalitatif hale dönüştürdüklerini hatırlatan Fisher, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Faiz oranlarına yönelik Fed yetkililerinin yaptığı tahminlerin değişmesi, toplantının önceliğini oluşturdu ve bir şekilde çok büyük bir adım olarak görüldü. Bu tahminler bizim 'en iyi' beklentilerimiz."

FOMC bu haftaki toplantıda, işsizlik oranı yüzde 6.5'in üzerinde seyrettiği sürece faiz oranlarını düşük tutacağı söyleminden vazgeçti ve ekonominin sıkılaştırılması açısından daha geniş kapsamlı bilgilere bakılacağını açıkladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)