BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahran'da Rusya ve İran'dan güvenlik zirvesi----

Tahran'da Rusya ve İran'dan güvenlik zirvesi

Tahran'da Rusya ve İran'dan güvenlik zirvesi
09 Kasım 2022 - 16:11 www.finansgundem.com

İran ile Rusya'nın ulusal güvenlik yetkilileri Tahran'da görüşme gerçekleştirdi.


İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, bölgesel ve küresel güvenlik meselelerini görüştü.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, Rus mevkidaşı Patruşev ile başkent Tahran’da bir araya geldi. İki ülke arasındaki iş birliği imkanlarının yanı sıra küresel ve bölgesel güvenlik meselelerinin ele alındığı görüşmede Şemhani, mevcut bölgesel ve küresel sorunların aşılması için diyalog ve uluslararası iş birliğinin önemli olduğunu söyledi.

Şemhani, İran ve Rusya’ya yönelik ABD tarafından uygulanan yaptırımlara ve etkilerine işaret ederek, “Ekonomik alanda özellikle komşu ülkelerle ikili ve bölgesel iş birliğini genişletmek ülkemizin stratejik önceliklerinden biridir” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şemhani, “İran, Rusya ile Ukrayna arasında diyaloğa dayalı ateşkes ve barışa yol açacak her türlü girişimi desteklemekte ve savaşın sona erdirilmesinde rol oynamaya hazır” ifadelerini kullandı.

Rusya Güvenlik Konseyinin basın servisinden yapılan açıklamada ise Tahran’da Rusya ile İran arasında güvenlik konusunda istişarelerin yapıldığı belirtildi. Görüşmede, iki ülkenin güvenlik alanındaki iş birliğinin ele alındığı aktarılan açıklamada, “Ayrıca, Batılı istihbarat servislerinin her iki ülkenin iç işlerine müdahalesine karşı alınan önlemler ve bilgi güvenliği konusu da ele alındı” ifadeleri kullanıldı.

İran ile Rusya arasında 4 milyar dolarlık doğalgaz anlaşması

 

İran'dan Azerbaycan'ın iddialarına yanıt: Rutin bir tatbikat

 

Almanya'dan İran’a yeni yaptırım paketi hazırlığı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)