BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahran'da kritik zirve: Erdoğan, Reisi ile görüştü----

Tahran'da kritik zirve: Erdoğan, Reisi ile görüştü

Tahran'da kritik zirve: Erdoğan, Reisi ile görüştü
19 Temmuz 2022 - 14:28 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana sürecine dikkat çekti. İran Cumhurbaşkanı Reisi de, ziyaretin iki ülke için dönüm noktası olduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin davetine icabetle geldiği İran’ın başkenti Tahran’da temaslarına başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüşmek üzere geldiği Sadabad Sarayı'nda resmi törenle karşılanmasının ardından ikili görüşmeye geçti. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile kameraların karşısına geçti. Tahran'da iki ülke arasında anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN: TERÖR ÖRGÜTLERİ HER ÜLKENİN BAŞ BELASI

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Önce dar kapsamlı sonra heyetler arası toplantılarımızı gerçekleştirdik. İstişarelerimiz ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Reisi'nin ortaya koyduğu İran'ın komşular ile ilişkilerin geliştirmesi kararını memnuniyetle karşılıyorum. 30 milyar dolarlık bir ticari hacme ulaşma hedefimiz vardı. Maalesef kovid olayı sebebiyle ciddi bir gerilemeyle karşı karşıya kaldık. Şu an itibariyle 7,5 milyar doları yakaladık. Ben inanıyorum ki iki ülkenin kararlılığıyla bir 30 milyar dolara ulaşacağız. Bu süreci hızlandırmamız mümkün. Gerek petrol gerek doğal gaz alanında atılacak adımlarla bu hızlanacak. Türkiye olarak savunma alanında son yıllarda ciddi bir sıçramamız var. Bu konudaki dayanışmamız çok ama çok önemsiyorum. Sayın Cumhurbaşkanının da ifade ettiği gibi terörle mücadelemiz büyük önem arz ediyor. Terör örgütleri her ülkenin de baş belasıdır. Bildiğiniz gibi biz bunları NATO sözleşmesinin içerisinde de soktuk. Çünkü bunlar hangi ülkede olursa olsun o ülkenin huzurunu kaçıran baş belalarıdır. Bugün burada yüksek düzeyli toplantımızın dışında bir önemli toplantıyı daha gerçekleştiriyoruz. O da Aslana üçlüsü olarak liderlerle bir araya geliyoruz. Gelişmelerin son halinin masaya yatırmış olacağız. Astana sürecinin yeniden bir değerlendirme ayağa kaldırma süreci olacaktır." dedi.

REİSİ: ZİYARET DÖNÜM NOKTASI NİTELİĞİNDE

İran Cumhurbaşkanı Reisi de, "Ziyaret iki ülke için dönüm noktası niteliğinde. İki ülke arasında yatırımın geliştirilmesini ele aldık. İki ülkenin ortak sanayi siteler kurması, üzerinde anlaştığımız konulardan bir tanesi. İki ülkeden teknoloji parkları kurulması müzakere konularımızdan bir tanesi. Doğal gaz anlaşmasının süresi uzatılacak." dedi.

"Sınır güvenliği ele alınan en önemli konulardan biriydi." diyen Reisi, "Parlak bir geleceğe ve iş birliğine şahit olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahran temasları çerçevesinde İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile de bir araya geldi. Erdoğan daha sonra Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Toplantısı’na ve İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla düzenlenecek Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve'ye katılacak. Astana formatındaki zirvede, Suriye’deki güncel gelişmeler, PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere bölge güvenliğine tehdit teşkil eden terör örgütleriyle mücadele, siyasi çözüme yönelik çabalar, insani durum ve Suriyelilerin ülkelerine gönüllü geri dönüşleri konularının istişare edilmesi öngörülüyor. Erdoğan ayrıca, Rus mevkidaşı Putin ile ikili görüşme de gerçekleştirecek

Erdoğan'a İran'da, resmi karşılama töreni

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran'a gitti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK kredi borcu açıklaması

 

.