BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahran, nükleer programı için iki öneri sundu----

Tahran, nükleer programı için iki öneri sundu

Tahran, nükleer programı için iki öneri sundu
03 Aralık 2021 - 09:22 www.finansgundem.com

Tahran, 2015 tarihli nükleer anlaşmanın yeniden yürürlüğe konması için Viyana’da düzenlenen müzakerelerin üçüncü gününde yeni bir anlaşmaya varılması gerektiğini belirtti.

Tahran, İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılması ve nükleer faaliyetlerinin yürütülmesine ilişkin iki taslak sunduğunu belirterek bir anlaşma sağlanmasının Batılı ülkelerin elinde olduğunu ifade etti. Washington ise müzakerelerin sonucuna iyimser bakmadığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Ali Bakıri, İran Radyo ve Televizyon Kurumu’na (IRIB) yaptığı açıklamalarda taraflara taslaklar sunulduğunu belirtmiş, ilk taslağın İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılması ile diğer taslağın ise nükleer faaliyetlerle ilgili çalışmaları içerdiğini açıklamıştı.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre Bakıri, “Şu andan itibaren karşı taraf bu belgeleri inceleme ve onlara sağladığımız taslakları temel alarak İran ile müzakerelere hazırlanmalı” dedi.

Bakıri, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Rafael Grossi, Avrupa Birliği ve 2015’teki anlaşmaya imza atmış taraflarının temsilcileri ile görüştüğünü belirtmiş, yeni görüşmeler için bir takvim oluşturulacağını duyurmuştu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Viyana’daki müzakerelerin önemli olduğu göz önüne alınarak ülkesinin nükleer programı hakkında bir anlaşmaya varılmasının Batılı ülkelerin elinde olduğunu belirtmişti.

Abdullahiyan, “Batılı taraflar iyi niyet gösterirse bir anlaşmaya varılabilir. Bir sonuca varmak için mantıklı ve dengeli bir diyalog yürütmeye çalışıyoruz. Viyana’daki müzakereler ciddi bir şekilde gerçekleşiyor ve ilk önceliğimiz yaptırımların kaldırılmasıdır” dedi.

İran ile nükleer anlaşma görüşmeleri yeniden başlıyor

 

NATO'dan Almanya'da kurulacak hükümete: Nükleer caydırıcılığı destekleyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)