BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahliye talebinin reddi sonrası AYM'den karar açıklaması----

Tahliye talebinin reddi sonrası AYM'den karar açıklaması

Tahliye talebinin reddi sonrası AYM'den karar açıklaması
12 Ocak 2018 - 02:25 www.finansgundem.com

Altan ve Alpay'ın tahliye taleplerinin, hak ihlali kararına rağmen ilgili mahkemelerce reddedilmesinin ardından Anayasa Mahmekesi'nce atılan tweet'lerde gerekçeli kararların resmi internet sitesinde yayımlandığı bildirildi

Anayasa Mahkemesi, Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlüklerinin” ihlal edildiğine oyçokluğu ile karar verdi. Ancak Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza, Altan hakkında ise 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğun devamına karar verdi. Kararların ardından AYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlar dikkat çekti.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, FETÖ üyeliğinden tutuklu yargılanan gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’ın, “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı” ve “ifade ve basın özgürlüklerinin” ihlal edildiğine oyçokluğu ile karar verdi.

AYM’nin gerekçesini yayınladığı bu kararlarla iki gazeteci için de tahliye yolu açılmıştı.

AYM, ALTAN'A 20 BİN TL TAZMİNAT ÖDENMESİNE DE KARAR VERDİ

AYM, Mehmet Altan’a ayrıca 20 bin lira manevi ödenmesine de karar verdi. Şahin Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Altan hakkında da 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme tahliyeye ret kararı gerekçesinde, AYM kararının Resmi Gazete'de yayınlanmaması ve AYM'nin gerekçeli kararının henüz mahkemeye ulaşmamış olmasını gösterdi.

MAHKEMELERİN RET KARARININ ARDINDAN AYM TWEET ATTI

Mahkemelerin tahliyelere ret kararı sonrasında ise AYM'nin resmi Twitter hesabından Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararlarına ilişkin kararların tem metninin AYM'nin internet sitesinde yayınlandığına dair tweetler atıldı.

AYM'nin Mehmet Altan ile ilgili kararının tam metni

AYM'nin Şahin Alpay ile ilgili kararının tam metni

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)