BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTahir Elçi gözaltına alındı----

Tahir Elçi gözaltına alındı

Tahir Elçi gözaltına alındı
20 Ekim 2015 - 06:57 www.finansgundem.com

Canlı yayında 'PKK terör örgütü değildir' diyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'da gözaltına alındı

CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında "PKK terör örgütü değildir" diyen ve bu nedenle Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, saat 02.20 sıralarında makamında gözaltına alındı.
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, gözaltına alınmayı Baro Başkanlığı'ndaki makam odasında bekledi. Yakalama kararı haberinin duyulması üzerine çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, bölge barolarının başkanları, HDP milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak Tahir Elçi'yi Baro Başkanlığı binasında ziyaret ederek destek sundu. Diyarbakır Barosu'na bağlı avukatlar da gece boyu binada bekleyerek Elçi'ye destek verdi.
 
ZIRHLI ARAÇ VE ÇEVİK KUVVET EKİPLERİ DE BARO'YA GELDİ
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da binada bulunduğu saat 02.00 sıralarında Diyarbakır Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zırhlı araçlar ve çevik kuvvet ekipleri ile birlikte Baro Adli Yardım binasına geldi. Daha sonra yelekli sivil polisler binaya çıkarak kapıda Baro Yönetim Kurulu üyelerine Sulh Ceza Hakimliği kararını tebliğ etti. Bu sırada Baro yöneticilerinin talebi üzerine sivil polisler kimliklerini göstererek mahkemenin yakalama kararını gösterdi. Kararın Tahir Elçi'ye götürülmesi sırasında polislerin baro binasına girmek istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Avukatlar Baro binasında herhangi bir arama kararı olmadığını söyleyerek, polislerin içeri girmemesini istedi. Bunun üzerine gelen polisler Tahir Elçi'yi kapıda bekledi.
 
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE DEMOKRASİNİN GELDİĞİ BOYUT AÇISINDAN ÇARPICI BİR UYGULAMA
 

Kararın tebliğ edilmesinin ardından makam odasında bulunan Avukat Tahir Elçi, binada bulunan avukatların alkışları arasında polislerin yanına geldi. Elçi'nin polislerin yanına gelmesi sırasında binada bulunan avukatlar 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları attı. Daha sonra baronun kapısına çıkan Tahir Elçi'ye görevli polisler tarafından usul gereği Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin yakalama kararı okunarak, hakları anlatıldı. Bu sırada bazı avukatlar polislerin konuşmalarını yuhalayarak 'Şov yapmayın' diye bağırdı. 
Burada bir konuşma yapan Tahir Elçi, "Bir ifade, bir söz nedeniyle bir Baro Başkanı tutuklanıyor. Türkiye'de ifade özgürlüğü ve demokrasinin geldiği boyut açısından çarpıcı bir uygulama yaşıyoruz. Bir Baro binasından Baro Başkanı ifadeleri nedeniyle tutuklanıyor şu anda “dedi.
 
ALKIŞ VE SLOGANLAR ARASINDA GÖZALTINA ALINDI
 
Konuşmanın ardından binaya gelen polisler Tahir Elçi'yi gözaltına aldı. Elçi'nin binadan çıkarılması sırasında da avukatlar alkış çalıp, slogan atmaya devam etti. Elçi'nin gözaltına alınması sırasında yanında bulunan eşi de koluna girerek destek olmaya çalıştı. 'Tahir Elçi yalnız değildir', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları ve alkışlar eşliğinde binadan çıkarılan Elçi, daha sonra arkasına dönerek destek olmak için gelen meslektaşlarını selamladı. Gözaltına alındıktan sonra polis aracına bindirilen Elçi, "Türkiye özgür bir ülke midir, demokratik bir ülke midir bu manzara bunu çok iyi ortaya koydu “dedi.
 
AVUKATLAR PROTESTO ETTİ
 
Elçi'nin bindirildiği aracın gidişi sırasında toplanan avukatlar uzun süre alkış çalıp, yuhalayarak kararı protesto etti. Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, Tahir Elçi'nin sabah uçağı ile İstanbul'a götürüleceğini belirterek, "Bizler de gideceğiz. Orada da başkanımızı yalnız bırakmayacağız. Bugün Başbakan yardımcısının açıklamaları bu kararın hangi merkezden verilen talimatla alındığının bir göstergesidir. Açık biçimde talimat verilerek böyle bir kararın alındığını görüyoruz. İlk defa düşüncelerini ifade ettiği için bir Baro Başkanı hakkında yakalama kararı çıkarılıyor. Bu esef verici bir durumdur, hukuka aykırıdır, çifte standarttır, hepimizi susturmaya dönüktür. Bizler susmayacağız ve başkanımızın yanında olacağız. Sonuna kadar onu savunmaya devam edeceğiz. O fikirleri de savunacağız, onu her yerde de savunacağız. Yarın akşam başkanımızla birlikte Diyarbakır'a dönmeyi umut ediyoruz “dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)