BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTacizciyi ifşa eden damga----

Tacizciyi ifşa eden damga

Tacizciyi ifşa eden damga
29 Ağustos 2019 - 13:37 www.finansgundem.com

Japonya'da özellikle toplu ulaşım araçlarındaki tacizlere karşı piyasaya sürülen görünmez mürekkepli damgalar yarım saat içinde tükendi.

Japonya'da cinsel tacize karşı deneme amaçlı olarak satışa çıkarılan bir ürün büyük ilgi çekti. Özellikle toplu ulaşım araçlarındaki tacizlere karşı piyasaya sürülen görünmez mürekkepli damgalar yarım saat içinde tükendi.

Shachihata adlı şirketin çıkardığı damga tacizcinin eline sürülüyor. Gün ışığında görülmeyen mürekkeple vurulan damgada, kızıl ötesi ışına maruz kalınca tacizi simgeleyen bir avuç işareti beliriyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre şirket, taciz mağdurlarının zanlıları teşhir etmesini sağlayacak bu damganın olası vakalarda caydırıcı bir etkisi olabileceğini söylüyor. Shachihata sözcüsü Fumihiro Mukai, damga fikrinin sosyal medyada kalabalık trenlerdeki tacizlerin önlenmesi için başlattıkları bir kampanya sırasında ortaya çıktığını söyledi. Mukai, gördükleri ilgi karşısında şaşırdıklarını belirtti.

Sözcü, damganın geliştirilmesi aşamasında polisle iş birliği yapılmadığını, kullanıcılardan gelecek yorumlara bağlı olarak üründe değişiklikler yapabileceklerini söyledi. 500 adet üretilen damga, kızıl ötesi ışın veren fenerlerle birlikte 2500 yen’den (140 TL) satıldı.

‘YAYGIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR’

Merkezi Tokyo’da bulunan Tacizleri Önleme Faaliyetleri Merkezi adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Yayoi Matsunaga, damganın etkili olup olmayacağını görmek için erken olduğunu belirtmekle birlikte şirketin çabasının “çok anlamlı” olduğunu söyledi.

Damga sosyal medyada da büyük yankı buldu. Bazı kullanıcılar, damganın ne kadar caydırıcı olabileceğini sorgularken bazıları da damgaya gösterilen ilginin taciz vakalarının ne kadar yaygın olduğuna işaret ettiğine dikkat çekti.

‘KULLANMAK SUÇ OLABİLİR’

Bazı kullanıcılar ise, bu mürekkebi bir kişinin eline sürmenin suç olabileceği endişesini dile getirdi. Japonya Dünya Ekonomik Forumu’nun cinsiyet eşitliği sıralamasında 149 ülke arasında 110’uncu sırada yer alıyor. Japonya bu alanda G7 ülkeleri arasında da sonuncu sırada.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)