BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTTB'den 'gerçek vaka sayısı' iddiası----

TTB'den 'gerçek vaka sayısı' iddiası

TTB'den 'gerçek vaka sayısı' iddiası
09 Ağustos 2020 - 08:12 www.finansgundem.com

Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Adıyaman, Malatya ve Rize'deki korona virüs vaka sayılarının, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığının on katı olduğunu iddia etti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Sinan Adıyaman, normalleşme süreci ve Kurban Bayramı sonrası Kovid-19 pandemisinin ulaştığı boyutları Medyascope’ta değerlendirdi.

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, Adıyaman, İstanbul ve İzmir'de vaka sayılarında artış olmasına karşın nispeten stabil olduğunu belirten Adıyaman, “Ankara, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Batman’da gerçekten ciddi bir vaka artışı var. Sağlık Bakanı şöyle söylemişti, İstanbul Türkiye’nin Vuhan'ı diye. Ama Vuhan herhalde Diyarbakır, Urfa ve Ankara olacak gibi görünüyor” dedi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ DOLDU

Malatya ve Rize’deki vaka sayılarının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği rakamların on katı olduğunu iddia eden Prof. Sinan Adıyaman, şunları söyledi:

- Konya il Sağlık Müdürü “Böyle hasta gelmeye devam ederse bir değil iki şehir hastanesi yetmez” dedi. Yetmeyen yerler var. Bize gelen bilgiler var. Adıyaman Belediye Başkanı “Hastanelerin yoğun bakım üniteleri doldu” diye beyanat verdi. Malatya, Rize valilikleri de bu minvalde açıklamalar yaptı. Onların verdiği rakamları topladığınız zaman zaten Orta Anadolu için bakanın açıkladığı toplamın en az on katı vaka sadece bu iki şehirden çıkıyor.

AYLARDIR ŞEFFAF HİÇBİR ŞEY PAYLAŞILMADI

- Biz bunları söylerken, tedbirli olun demek istiyoruz. Halkın bilgilendirme hakkına saygı duymanız lazım. Şeffaflık dendi. Aylardır şeffaf hiçbir şey paylaşılmadı. Bölgesel birtakım toplamlar veriyor Sağlık Bakanlığı. TTB her zaman şeffaf davranmıştır. Kendilerine gelen bilgiyi halk ve toplum sağlığı için açıkça beyan etmiştir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer10 Ağustos 2020 04:45

    Yalandan kim ölmüş? TTB hiç bir olumlu iş yapmamıştır. Tamamen ideolojik yapılamadır.

  • Özer10 Ağustos 2020 12:41

    İddia etmişler. Sağlık bakanı buna benzer İddialaın maksatlı olduğunu kaç defa açıkladı.Yine cevaplayacaktır. Ben bitarafım.

  • Gokhan Cetinoglu10 Ağustos 2020 09:47

    Dayandıkları kaynaklar: Konya il Sağlık Müdürü, Adıyaman Belediye Başkanı, Malatya, Rize valilikleri. Sonuçta siz siyasi olarak taraf olduğunuz görüşe inanmayı tercih ediyorsunuz sadece...

  • Ahmet ahmet09 Ağustos 2020 16:23

    Bos gezenler kulubu.bilim uretmeyip dedikodularla fitne uretiyorlar..

  • Gokhan Cetinoglu10 Ağustos 2020 09:39

    Türk Tabipleri Birliği (kısaca TTB), Türkiye'deki tabipleri temsil eden bir meslek örgütüdür. Tabiplerin haklarını korumayı, tabiplik mesleğini temsil etmeyi ve ahlakını korumayı, tıp eğitimine katkıda bulunmayı ve Türkiye halk sağlığını geliştirip yaygınlaştırmayı amaç edinmiştir. Gelir kaynağı üye aidatı olup, 65 ilde tabip odası ve 101.000'e yakın üyesi vardır.

  • Endazeci09 Ağustos 2020 12:29

    TTB Seffaflıktan Bahsedidiyorsunuz... Ancak Duyumlar Veri Degildir.. Elinizdeki Verileri Paylaşın... Matematiksel İşlemi Biz Yaparız... Sizler Göreviniz Olan Doktorluğu Yapın...

  • TT10 Ağustos 2020 22:24

    Matematik pozitif bilimdir, masallara inananların yapacağı bir iş değildir. Doktorlar doktor olabilmek için üniversite sınavında matematikten full çeken ogrencilerdir. Matematik sizin bildiğiniz gibi 3 ile 5 i toplamak değildir.

  • Gokhan Cetinoglu10 Ağustos 2020 09:46

    Talebiniz oldukça yersiz çünkü verileri elinde bulunduran kurumların açıkladığı rakamların yanlış olduğunu söylüyorlar.    Dayandıkları kaynaklar ise Konya il Sağlık Müdürü, Adıyaman Belediye Başkanı, Malatya, Rize valilikleri. Sonuçta siz siyasi olarak taraf olduğunuz görüşe inanmayı tercih ediyorsunuz sadece...