BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTAB Gıda Çin’deki operasyonlarını satıyor iddiası----

TAB Gıda Çin’deki operasyonlarını satıyor iddiası

TAB Gıda Çin’deki operasyonlarını satıyor iddiası
17 Eylül 2020 - 11:29 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük Burger King bayii olan ve Çin'de 1200'den fazla Burger King restoranı işleten TAB Gıda'nın, Çin'deki operasyonlarının satışı için alıcılarla görüştüğü iddia ediliyor

Bloomberg’de yer alan bir habere göre TAB Gıda Çin’deki restoran işletmesini satmayı değerlendiriyor. Konu hakkında kaynakların verdiği bilgilere göre işletme için 1,2 milyar dolar değer biçilmiş durumda. Satış işlemlerinin önümüzdeki ay başlanabileceği de ifade ediliyor. Konu hakkında bilgi veren başka bir kaynak ise TAB Gıda’nın satıştan vazgeçebileceğini de vurguluyor.

TAB GIDA: KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİK
TAB Gıda tarafından yapılan açıklamada şirkete yatırımcı ilgisi arttığı belirtilirken henüz hisse satışı için kimseyle görüşülmediği belirtildi.

TAB Gıda Türkiye ve Çin’de toplamda 2000 Burger King restoranı işletiyor. Şirket Burger King’in dünyadaki en büyük bayii konumunda. TAB Gıda Çin’de 2012 yılından bu yana 150 şehirde hizmet veriyor.

Aynı zamanda RBI’nın Popeyes markasının da Çin’deki haklarını elinde bulunduran TAB Gıda önümüzdeki 10 yıl içinde Çin’de 1500 restoran açmayı planlıyor.

TAB Gıda Çin’deki Burger King operasyonlarının yüzde 50’sine sahip, geri kalan yüzde 27,5’luk hisse global hak sahibi RBI’da bulunuyor. Kalan hisselerise yüzde 22,5 ila Cartesian Capital Group’un elinde.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)