BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSyriza bölünüyor, muhalifler yeni parti kuruyor----

Syriza bölünüyor, muhalifler yeni parti kuruyor

Syriza bölünüyor, muhalifler yeni parti kuruyor
21 Ağustos 2015 - 17:38 www.finansgundem.com

Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyon (Syriza) bölünüyor

Yunanistan'da Ocak ayından bu yana iktidarın büyük ortağı olan Radikal Sol Koalisyon (Syriza) bölünüyor. 25 Syriza milletvekili yeni bir parti kuracaklarını açıkladı.

Partinin adı Leiki Anotita (Halkın Birliği), lideri de eski enerji bakanı Panagiotis Lafazanis olacak.

Lafazanis, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkışının önlenmesi için Avrupa Birliği ile varılan ve sert kemer sıkma önlemlerini öngören anlaşmaya karşı çıkmıştı.

Yunanistan'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, anlaşmaya karşı çıkan kişiler arasındaki Meclis Başkanı Zoe Konstantopulou ve eski maliye bakanı Yanis Varufakis'in yeni partinin kurucuları arasında olmadığını bildirdi.

Tsipras istifa etmişti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras dün akşam istifa etmişti.

Televizyondan halka hitap eden Tsipras, kreditörlerle üçüncü kurtarma paketi üzerinde uzlaşma sağlanmasından sonra sandığa gitmenin "ahlaki bir yükümlülük haline geldiğini" söylemişti.

Tsipras, "25 Ocak seçimlerinde halktan aldığımız siyasi yetkinin sonuna geldik. Şimdi söz sırası Yunan halkında. Size karşı dürüst olmak istiyorum. Ocak seçimlerinden önce umduğumuz anlaşmayı yapmayı başaramadık" demişti.

Bu gelişme sonrası ülkede erken seçime gidilmesi kesin gibi. Yunan medyasına göre seçimlerin 20 Eylül'de yapılması bekleniyor. Atina yönetimi, yeni kurtarma paketinin 13 milyar euroluk ilk dilimini dün almıştı. Paket kapsamında Yunanistan'a üç yıl içinde 86 milyar euro destek sağlanması öngörülüyor.

Kurtarma paketi karşılığında kamu harcamalarında daha da fazla kesinti yapılması ve emeklilerin haklarının kısılması Tsipras'ın partisi Syriza içinde büyük tepkiye neden olmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)