BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatSwiss Re CEO’su: Pandeminin maliyetini hafife aldık----

Swiss Re CEO’su: Pandeminin maliyetini hafife aldık

Swiss Re CEO’su: Pandeminin maliyetini hafife aldık
01 Aralık 2020 - 18:28 www.finansgundem.com

İsviçreli sigortacılık devi Swiss Re’nin CEO’su Christian Mumenthaler pandemi sürecinde insan hayatına verilen değeri hafife aldıklarını ve devletlerin sigortacıların beklediğinden daha aşırı tepki verdiğini belirtti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçreli sigorta şirketi Swiss Re'nin başındaki isme göre, sigortacılar Kovid-19'un tam ekonomik maliyetini tahmin edemediler zira hükümetlerin nüfuslarını korumak için ne kadar ileri gidebileceklerini öngöremediler.

Financial Times’ın haberine göre, Swiss Re CEO'su Christian Mumenthaler, hükümetlerin birçok sigorta sektörü modellerinin beklediğinden çok farklı bir şekilde tepki verdiğini söyledi. Mumenthaler üstü kapalı bir biçimde ekonomik kısıtlamalar olasılığını bir etken olarak görmediklerini ima etti.

Swiss Re CEO’su, “Hiçbirimizin hesaba katmadığı şey insan hayatına düşündüğümüzden daha fazla ağırlık verilmesiydi. İnsan hayatının değeri aşırı derecede arttı. Her şeyi kapatacaklarını öngöremedik” sözlerini kullandı. Mumenthaler, “Tüm sektör bu modellerin bazılarını gözden geçirmeli” ifadelerini sözlerine ekledi.

Pandemi, sigorta şirketlerini korona virüs kilitlenmelerinin yol açtığı kayıplara maruz kalan şirketlerin beklenmedik bir işletme kesintisi talebiyle karşı karşıya kalmasına yol açtı.

Dünya genelindeki mahkemelerde, bazı sigortacılar, politikalarının hiçbir zaman bir salgının ekonomik maliyetlerini karşılamaya yönelik olmadığını savunarak bu tür iddialara şiddetle karşı çıkıyorlar.

Mumenthaler, “Tüm işletmelerin kesintisi konusu hiçbir şekilde radarda değildi, öngörülmüyordu” dedi. Swiss Re seyahat sigortasından etkinlik iptallerine kadara geniş poliçe ödemeleri nedeniyle korona virüs krizinin mülkiyet ve kaza sigortası sektörünün tamamında 50 ila 80 milyar dolarlık poliçe harcaması yapılacağını öngörüyor.

Buna karşılık, salgın sırasında sağlık ve hayat sigortası poliçe ödemeleri nispeten düşük kalmış gibi görünüyor.

Birincil sigorta şirketlerine arka planda koruma sağlayan Swiss Re’nin yapacağı 3 milyar dolarlık harcamalarda, 700 milyon dolarlık kısmından daha azını sağlık ve hayat sigortaları kapsıyor. Ancak Mumenthaler son rakamın netleşmesine dek uzun bir süre olacağını belirtiyor.

Swiss Re CEO’su diğer sigorta şirketleri gibi gelecekteki hedeflerinin olası salgınları da kapsayacak şekilde yeni sistemlerin devreye sokulması gerektiğini belirtiyor. Mumenthaler, “Benim görüşüme göre tek uygun seçenek, önünde sonunda sorunun içerisine girmek zorunda kalacak hükümetlerin gelecekteki bir sonraki olası salgında daha etkili ve verimli olabilmek konusunda hangi mekanizmalara sahip olmak istediklerini düşünmeleridir” dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki sigorta şirketleri, terör saldırılarını kapsayan mevcut planlara benzer şekilde hükümet destekli yeni salgın sigortası programları için kulis yapmaya devam ediyor. Ancak Kovid-19’un acil sorunlarıyla başa çıkmaya odaklanmış durumda olan hükümetler nedeniyle ilerleme yavaş gerçekleşiyor.

Mumenthaler küresel salgının 2020 ve 2021 yılları arasında neden olduğu zararın dünya çapında 12 trilyon doları aşacağını belirtti. Swiss Re CEO’su, “Bu miktar tüm sigorta ve reasürans şirketlerinin toplam sermayesinden devasa biçimde daha büyük” dedi.

500 bin Rus korona virüs sigortası yaptırdı

 

Sigorta şirketlerinin prim üretimi arttı

 

Zurich Sigorta’dan dev şirket alımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)