BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSwap faizleri Borsa İstanbul'a negatif yansıdı----

Swap faizleri Borsa İstanbul'a negatif yansıdı

Swap faizleri Borsa İstanbul'a negatif yansıdı
27 Mart 2019 - 15:19 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul güne %0.45 oranında yükselişle 97.820 puandan başladı. Bu hafta yükselişle açılıp negatif seyre yönelmesi ile dikkat çeken endeks swap faizlerindeki artışın etkisiyle negatif seyrini sürdürüyor.

Küresel büyümeye ilişkin endişelerin azalmasıyla Dünya’da pozitif hava hakim görünüyor. Bu hafta yurt içinde seçim, küresel anlamda ise ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve Brexit gündemde ana temayı oluşturuyor.

SWAP FAİZLERİ BORSAYI NASIL ETKİLİYOR

Merkez Bankası'nın doları dizginleyen swap hamlesinin Borsa İstanbul üzerinde negatif etkiye yol açtığı konuşuluyor. Ünlü akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu konuya açıklık getirerek:

"Swap faizlerinin artması TL'yi satıp dolar almak isteyen spekülatif yatırımların önününü kısa vadede keser ama uzun vadede TL bulamayan yabancı yatırımcıyı düşman eder, borsa ve tahvilimizi sattırarak yeni yatırımcıyı kaçırır" yorumunu yaptı.

BORSA İSTANBUL'DAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)