BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSuzuki: Döviz piyasasında kararlı adımlar atmaya hazırız----

Suzuki: Döviz piyasasında kararlı adımlar atmaya hazırız

Suzuki:  Döviz piyasasında kararlı adımlar atmaya hazırız
03 Ekim 2022 - 08:11 www.finansgundem.com

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, döviz piyasasında kararlı adımlar atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Japon hükümeti, yene son müdahalenin "spekülatörlere uyarı niteliğinde" olduğunu belirterek, olası istikrarsız yen hareketlerine karşı yeniden "kararlılığa" hazır olduğunu bildirdi.

Japon yeninin, yabancı piyasalardaki değer kayıpları hükümet ile Japon finansal otoritelerini endişelendiriyor. Japon yeni, ABD doları karşısında son 24 yılın en büyük değer kaybını sürdürüyor.

Hükümetin, geçen ay sonu "yen alım, dolar satım" müdahalesi sonrası ABD doları karşısında değer kaybını kısa süre dengeleyen Japon yeni, hafta başı "psikolojik 1 USD : 145 yen" seviyesine yaklaştı.

"Döviz piyasasında kararlı adımlar atmaya hazırız"

Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, "Ani ve tek yönlü hareketlerin arkasında spekülatörler vardı. Geçen müdahalede bulunduk ve gerekirse kararlılıkla harekete geçeceğimizi beyan ediyoruz." ifadesini kullandı.

Döviz hareketlerinin istikrarlı olması gerektiğini yineleyen Suzuki, Japon hükümetinin piyasa gelişmelerini "yüksek bir ihtiyat duygusuyla" izlediğini sözlerine ekledi.

22 Eylül'de Japonya, 1998'den bu yana ilk olarak kayda geçen "yen alım, dolar satım" müdahalesinde 2,84 trilyon yen (19 milyar dolar) harcadı. Bu hamle ABD dolarının geçici olarak 5 yen düşmesini sağlamıştı.

Zayıf Japon yeni, "iki ucu keskin bir kılıç" olarak değerlendiriliyor. Japon ihracatçılar denizaşırı karlarını artırırken, diğer yandan enerji ve ham madde ithalat girdi maliyetlerinin yükselmesine yol açıyor.

Japonya'dan tahvil hamlesi

 

Japonya, 24 yıl sonra döviz piyasasına müdahale etti

 

Kuroda: Japonya'nın ekonomik görünümüne yönelik belirsizlik arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)