BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSuzan Sabancı'ya büyük gurur----

Suzan Sabancı'ya büyük gurur

Suzan Sabancı'ya büyük gurur
16 Ekim 2014 - 10:14 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e İspanya Sivil Liyakat Nişanı verildi

İspanya Kralı VI. Felipe, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e, iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılar ve kültürel yakınlaşmaya verdiği desteklerden dolayı İspanya Kraliyet Nişanı  "Orden del Merito Civil" (İspanya Sivil Liyakat Nişanı) verdi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Kral VI. Felipe adına düzenlenen bir törenle İspanya kraliyet nişanı olan "Orden del Merito Civil" (Sivil Liyakat Nişanı) verildi. Büyükelçi Rafael Mendivil,
törende yaptığı konuşmada, İspanya Kralı adına Suzan Sabancı Dinçer'e Orden del Merito Civil(Sivil Liyakat Nişanı) i vermenin onurunu yaşadığını vurguladı.

Rafael Mendivil, Suzan Sabancı Dinçer'in iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda birçok oluşuma katkı sunduğuna dikkat çekerek, "İspanya, Sayın Suzan Sabancı Dinçer'in ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkinin daha da ileriye taşınmasına yaptığı değerli
katkıları ve kültürel yakınlaşmamıza verdiği güçlü desteği takdir etmekte ve onurlandırmak istemektedir" dedi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer de törende yaptığı konuşmada, böyle anlamlı bir nişan almanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi ve ekledi:

"Akbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak ülkelerimiz arasındaki yakın ilişkilerin geliştirilmesi için büyük bir onurla vesile olduğum çalışmaların takdir edilmesinden son derece mutluyum."

Türkiye ile İspanya arasında yüzlerce yıl öncesine dayanan iyi ilişkilerin asırlarca ayakta kaldığına işaret eden Suzan Sabancı Dinçer, "Karşılıklı ticaret hacmimiz 9 milyar dolara yükseldi. Geçen yıl 350 bin dolayında İspanyol turist ülkemizi ziyaret etti" dedi.

Konuşmasını, "İspanya hakkında konuştuğumuzda elbette aklımıza ilk önce, canlı ve zengin kültürel mirası geliyor. Biz de Akbank olarak kültür ve sanata büyük önem veriyoruz" diye sürdüren Suzan Sabancı Dinçer, Akbank olarak 60. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Salvador Dali'nin İstanbul'daki sergisinin sponsorluğunu üstlendiklerini söyledi.

İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine dönük çalışmalarına bundan sonra da devam edeceklerinin altını çizen Suzan Sabancı Dinçer sözlerini, "Sayın Büyükelçi, bu ödülü almaktan dolayı ne kadar büyük onur duyduğumu ve mutlu olduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Bu vesileyle İspanya'nın Ulusal Günü'nü de kutlarım. Çok teşekkür ederim" diyerek tamamladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)