BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSuzan Sabancı'dan önemli gelecek mesajları!----

Suzan Sabancı'dan önemli gelecek mesajları!

Suzan Sabancı'dan önemli gelecek mesajları!
09 Aralık 2015 - 14:31 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, 80 ülkenin iş ve siyaset dünyasına çağrıda bulundu

Dünya gündeminde en üst sıralara çıkan ve iklim değişikliğinden, siyasi ve sosyal alanlara kadar farklı platformlarda tartışılan "küresel yoksulluk" sorunu, 9-11 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 6. Boğaziçi Zirvesi'nde masaya yatırılıyor.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer zirvede yaptığı açılış konuşmasına, “Bu sabah, sadece büyümeyi değil hem kendi hem de çocuklarımızın geleceğini garanti altına almak için gerekli olanları konuşuyoruz. Dünyanın verimlilik kapasitesini en iyi şekilde nasıl kullanabileceğimizi konuşuyoruz. Yani daha sağlıklı, daha varlıklı, daha iyi eğitimli ve adil bir toplumu oluşturabilmek için şart olan sürdürülebilir büyüme hakkında konuşuyoruz” diye başladı.

“2.2 MİLYAR İNSAN YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA"

 Sabancı Dinçer, gelişmekte olan ülkelerdeki nüfusun yüzde 14’üne karşılık gelen neredeyse 900 milyon insanın yoksulluk içinde yaşadığına dikkat çekti ve ekledi:

“Gelişmekte olan bölgelerdeki her beş kişiden biri günlük 1.25 dolardan da az bir harcamayla geçimini sağlıyor. Yaklaşık 2.2 milyar insan ABD’nin yoksulluk sınırı olan günlük 2 doların altında bir miktarla geçimini sağlamaya çalışıyor. Bugün dünyadaki her dokuz insandan biri hâlâ yetersiz besleniyor.”

Suzan Sabancı Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: “Hepimiz büyümenin sürdürülebilir olması ve zenginliğin daha adil  şekilde paylaşılması gerektiği konusunda aynı fikirde olsak da, hala cevap vermemiz gereken zor sorular ve üstesinden gelmemiz gereken problemler var. Bugün ileriye doğru giderken, en önemli zorluk global önceliklerimizi nasıl belirleyeceğimizdir. Enflasyonu kontrol altında tutarken, kemer sıkma politikalarını nereye kadar devam ettirebiliriz? Bir taraftan kamu harcamalarını kontrol ederken diğer taraftan ekonomiyi işler halde tutma ihtiyacı arasındaki dengeyi nasıl sağlayabiliriz? Sonuç olarak çevreyi ve toplumun yaşam kalitesini koruyarak ekonomik büyümeyi nasıl sağlayabiliriz ve refah seviyesini nasıl yükseltebiliriz?”

Suzan Sabancı Dinçer, konuşmasına şu mesajlarla son verdi: “Gerçek şu ki, gelecek için hazır bir reçete yok. Fakat kesin olan şu ki ortada global yoksulluk olarak tanımlayabileceğimiz bir acil sorun var. Bu sorun tüm dünyada uluslararası bir anlayış ve sahiplikle tartışılmalıdır. Zor olan sürdürülebilir kalkınma hedefimize nasıl ulaşacağımız konusunda kuzeyi ve güneyiyle, zengini ve fakiriyle kabul görmüş bir fikir ve eylem birliğine varmaktır. Bu yönüyle uluslarüstü kurumlara ve öncü olabilecek gelişmiş ülkelere büyük sorumluluk düşmektedir.”
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hancı 13 Aralık 2015 14:48

    Akbank çıkardığı ve çıkarmaya devam ettiği çalışanlarının çocukları ne olacak acaba. Bu konuşmayı yaparken onlar aklına geldi mi