BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkSuzan Sabancı'dan işbirliği önerisi----

Suzan Sabancı'dan işbirliği önerisi

Suzan Sabancı'dan işbirliği önerisi
18 Mart 2013 - 15:45 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İstanbul Finans Merkezi finans sistemine büyük katkısı olacak

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, ''İstanbul Finans Merkezi'nin, İstanbul'a, İstanbullulara, Türkiye'ye olduğu kadar, geliştirilecek işbirlikleriyle küresel finans sistemine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum'' dedi.
Uluslararası İstanbul Finans Merkezi Projesi'nin en büyük destekçilerinden İngiltere ile işbirliğinin geliştirilmesine dönük çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede Türkiye'yi ziyaret eden Londra Finans Merkezi The City of London'ın yeni Belediye Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ile görüştü. Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Suzan Sabancı Dinçer, Lord Mayor'un Türkiye ziyareti onuruna, beraberindeki heyet üyelerinin yanı sıra, İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere Başkonsolosu ve Türkiye, Orta Asya, Güney Kafkaslar Ticaret ve Yatırım Birimi Genel Direktörü Leigh Turner ve Türk finans sektörü temsilcilerinin de katılımıyla Akbank Genel Müdürlüğü'nde bir öğle yemeği verdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Suzan Sabancı Dinçer, ''Uluslararası İstanbul Finans Merkezi olma yolunda rakiplerin önüne geçilebilmesi için öncelikle kamu, özel sektör ve sivil toplumun bu yönde hep birlikte etkin bir biçimde yol alması büyük önem taşıyor. Özel sektör olarak, bu konuda siyasi iradenin yüksek seviyede olduğunu memnuniyetle görüyoruz'' dedi.
İstanbul Finans Merkezi'nin New York, Londra, Tokyo, Şangay Finans ekseninde yeni bir köprü oluşturacağını vurgulayan Sabancı Dinçer, ''Bu konuda uluslararası işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bizim için özellikle dünyanın en büyük finans merkezi olan Londra ile oluşturulacak işbirliklerinin daha da geliştirilmesinin büyük önemi vardır'' değerlendirmesinde bulundu.
Londra'nın küresel finans sistemindeki belirleyici rolünün ve çok uzun yıllara dayanan deneyiminin, yeni kurulmakta olan Uluslararası İstanbul Finans Merkezi için büyük önem taşıdığını belirten Sabancı Dinçer, şunları kaydetti:
''Bu nedenle, bizler de Türk finans sisteminin oyuncuları olarak, İngiliz özel sektörü ile işbirliklerine önem veriyoruz. İstanbul Finans Merkezi'nin, İstanbul'a, İstanbullulara, Türkiye'ye olduğu kadar, geliştirilecek işbirlikleriyle küresel finans sistemine önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Bu çerçevede, Lord Mayor ve beraberindeki heyetin ülkemizi ve kentimizi ziyaretinin, İstanbul Finans Merkezi çalışmalarına eşsiz katkıları olacağına inanıyorum.''
Katılımcılar
Suzan Sabancı Dinçer'in Lord Mayor'ın onuruna verdiği öğle yemeğine Türk finans sektörünü temsilen de, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, HSBC Bank Genel Müdürü Martin David Spurling, Burgan Bank Genel Müdürü Mehmet Sönmez, Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Güray Alpkaya, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Turkland Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, TEB Genel Müdür Yardımcısı Ümit Leblebici, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Derya Kumru ve Akbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli de katıldı.
Lord Mayor'un heyetinde, City of London Belediyesi yöneticileri Nigel Pullman, Neil Chrimes, Tim Rolph, Chris Cummings ile UBS MTF CEO'su Dr. Robert Barnes, Standard Chartered Bank Avrupa CEO'su Richard Holmes, Standard Chartered Bank Asya Bölgesi Başkan Yardımcısı Sir Thomas Harris'in yanısıra İngiltere-nin Türkiye Büyükelçisi David Reddaway ve İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner yer aldı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)