BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuyu Abdullah Gül doldurdu----

Suyu Abdullah Gül doldurdu

Suyu Abdullah Gül doldurdu
05 Şubat 2014 - 17:52 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu'nun imdadına yetişti

Temaslarda bulunmak için Ankara’ya gelen Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Basescu ve Gül, soruları yanıtladı.






Basın toplantısı sırasında Traian Basescu'nun bir soruyu yanıtlarken sesi çatallaştı. Bu durumu fark eden Cumhurbaşkanı Gül, kürsüde bulunan sürahiye uzanarak, Basescu'nun bardağına su doldurdu. Suyu içen Romanya Devlet Başkanı Basescu, daha sonra konuşmasına devam etti.

İŞTE O ANLAR



video##556##player


Gül'ün konuşmalarından satırbaşları şöyle;
 
İlişkilerimiz siyasi ve güvenlik konularında mükemmel şekilde gelişmektedir. Romanya ile ticari ve ekonomik ilişkimiz var. Balkanlarda ilişkisi olan en iyi 2 ülkeden biriyiz. Romanya, AB'ye üyeliğimiz konusunda güçlü destek veren ülkelerden biri. Romanya halkı ve hükümetine destekleri için teşekkür ediyorum.
 
Basescu ise şunları söyledi;
 
Mükemmel siyasi ve ekeonomik ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri daha da geliştirmeliyiz. Burada sayın Gül'ün huzurunuzda Türkiye'den gelen işadamları topluluğuna ülkemzide 5 milyar dolar yatırım yapan işadamlarınıza da teşekkür ediyorum. Şuan da yaklaşık 5-6 milyar Euro civarında olan ticaret hacmini 10 milyar Euro'ya çıkarmak istiyoruz.
Türkiye ile NATO'da da müttefikiz. Son yıllarda terör karşı mücadele, insan ve uyuşturucu kaçakçılığındaki mücadeledeki ilişkimiz de gelişmiştir.
Sayın Gül ile ele aldığımız diğer bir konuda F-16 teknik ekibi konusundaki işbirliği potansiyelidir. Misafirperverliği ve Türkiye'ye daveti için sayın cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)