BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSüveyş'te "tıkanma"nın bedeli 10 milyar dolar----

Süveyş'te "tıkanma"nın bedeli 10 milyar dolar

Süveyş'te tıkanmanın bedeli 10 milyar dolar
26 Mart 2021 - 13:53 www.finansgundem.com

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan dev konteyner gemisinin yeniden hareket edebilmesi için çalışmalar devam ediyor. Her iki yönde ulaşımın kapanması, hesaplamalara göre yaklaşık 9.6 milyar dolarlık günlük gemi trafiğini durdurabilir.

Dünyanın en önemli su yollarından Mısır'daki Süveyş Kanalı'nda karaya oturan dev konteyner gemisinin yeniden hareket edebilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Kurtarma çalışmaları devam eden Panama bandralı konteyner gemisi yeniden hareket edene kadar Süveyş Kanalındaki seyrüsefer trafiği geçici olarak askıya alınmıştı.

Her iki yönde ulaşımın kapanması, hesaplamalara göre yaklaşık 9.6 milyar dolarlık günlük gemi trafiğini durdurabilir.

Lloyd’s List’in değerlendirmesine göre, Batı yönüne doğru giden trafiğin değeri günlük yaklaşık 5.1 milyar dolara, Doğu yönü trafiğinin değeri yaklaşık 4.5 milyar dolara ulaşıyor.

Bloomberg’in verilerine göre geminin karaya oturmasının ardından yaklaşık 185 gemi geçiş için bekliyor. Lloyd’s’a göre ise bu rakam 165.

400 metre uzunluğunda, 59 metre genişliğinde
Süveyş Kanalı'nda dün sabah saatlerinde Evergreen isimli konteyner gemisi rotadan çıkarak kıyıya çarpmıştı. Geminin dar kanalda enlemesine sıkışarak geçiş yolunu kapatması sonucu kanalda deniz trafiği tamamen durmuştu. 400 metre uzunluğunda, 59 metre genişliğinde ve 224 bin ton ağırlığındaki konteyner gemisinin Çin'den yola çıkarak Hollanda'ya gitmekte olduğu öğrenilmişti.

Süveyş Kanalı’ndan iyi haber!

 

Süveyş'te karaya oturan dev gemiyi kurtarma operasyonu nasıl yapılıyor?

 

Süveyş Kanalı’nın durması petrol için neden önemli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)