BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSuudiler düşük petrol fiyatlarından çıkış yolu arıyor----

Suudiler düşük petrol fiyatlarından çıkış yolu arıyor

Suudiler düşük petrol fiyatlarından çıkış yolu arıyor
08 Ağustos 2019 - 14:09 www.finansgundem.com

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Krallığın petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesini kabul etmeyecekleri ve bu konuyu görüşmek üzere üreticilerle iletişime geçtikleri bildirildi

Suudi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan, diğer petrol üreticilerine Petrol fiyatlarının 7 ayın en düşüğüne gerilemesi sebebiyle olası politikaları görüşmek üzere telefon açtı.

Yetkililerin açıklamasına göre, Krallık petrol fiyatlarında devam eden düşüşü tolare etmeyecek  ve konuya dair tüm seçenekleri değerlendirecek. Açıklama yapan ve kimliğinin gizli kalmasını isteyen yetkili ne gibi tedbirler alınacağına yönelik bir detay paylaşmadı.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, halihazırda Petol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu ve topluluk dışındaki müttefiklerinden oluşan grup ile anlaşması altında üretimi gereğinden fazla kıstı.

Petrol kur savaşına dönüşmesinden endişe duyulan ABD-Çin ticaret gerilimi ile küresel piyasalardaki erimeyi yok etti.

Kötüleşen ekonomik koşullar bu hafta resesyon endişesiyle faiz indirimlerini beraberinde getirdi ve Yeni Zelanda, Hindistan ve Tayland merkez bankaları genişlemeci politikalara yöneldi.

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Çarşamba günkü 4.7’lik düşüşün ardından Perşembe günü  Suudi Arabistan’ın çabalarının açığa çıkmasının ardından sıçradı. WTI yüzde 3.2 yükselerek Singapur saatiyle 1:07’de 52.72 dolardan işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)