BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi prens: İran'la savaşabiliriz----

Suudi prens: İran'la savaşabiliriz

Suudi prens: İran'la savaşabiliriz
30 Mart 2018 - 13:58 www.finansgundem.com

ABD'yi ziyaretinde Wall Street Journal gazetesine konuşan Suudi Veliahtı, Batılı ülkeleri İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya çağırdı

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) iki haftalık ABD ziyaretinde İran'a baskının artırılması taleplerini tırmandırıyor. 

Bu kez Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan MbS, uluslararası toplumun daha fazla yaptırımla İran'a baskıyı artırmasını istedi.

Suudi Arabistan'ın de facto lideri, ''İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız'' dedi. 

NÜKLEER SİLAHLANMA RÜZGARLARI

MbS, ABD ziyaretine başlamadan önce CBS'in 60 Dakika programına verdiği mülakatta İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den 'Ortadoğu'daki yeni Hitler' diye söz etmiş, ''Suudi Arabistan nükleer bombası olsun istemiyor, ama hiç şüphe yok ki, İran nükleer bomba geliştirirse biz de mümkün olduğunda çabuk aynısını yaparız'' diye konuşmuştu. 

Bunun üzerine İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Veliahtı'nı 'hezeyan içindeki toy bir kişi' diye nitelemişti. Şimdiki halde Ortadoğu'da nükleer silah sahibi tek güç İsrail.

Bu arada ABD'de Yahudi lobisiyle de görüşen 32 yaşındaki prens, New York temasları çerçevesinde dini hoşgörü mesajı çerçevesinde farklı inançların liderleriyle de biraraya geldi. Grubun içinde iki haham da olduğu beliritildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kalender30 Mart 2018 19:01

    Bunlar kadar aşağılık bir arap kavimi görülmemiştir.Hıristiyanlarla bir olup müslümanlara kan kusturmak için yapmadıkları adilik kalmadı.

  • Hakim30 Mart 2018 18:58

    Bunlar sözde müslüman.Neden islam aleminin yüzü gülmüyor belli.Amerika ve israil ile bir olup müslümanları katletme peşindeler.