BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili iki önemli gelişme----

Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili iki önemli gelişme

Suudi gazetecinin kaybolmasıyla ilgili iki önemli gelişme
08 Ekim 2018 - 13:16 www.finansgundem.com

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak Suudi Arabistan Ankara Büyükelçisi ikinci kez Dışişleri'ne çağrıldı. Ayrıca Türkiye'nin, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda arama izni istediği ifade edildi

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi  Arabistan Başkonsolosluğu'nun aranması için ilk adım atıldı. 

Reuters'ın TVS'ye dayandırdığı son dakika haberine göre, Türkiye Kaşıkçı'yı İstanbul'daki konsoloslukta aramak için izin istedi.

Haberde, Türkiye'nin Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilcisini Pazar günü bir kere daha Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığı da ifade edildi. 

Anadolu Ajansı da Dışişleri Bakanlığı'nın, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci'yi dün bakanlığa çağırarak "soruşturmada tam işbirliği içinde olunması" beklentisini ilettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türk makamlarına Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda arama yapmaları için izin vermeye hazır olduklarını Cuma günü ifade etmişti. 

Nişanlısıyla gitti ve...

Cemal Kaşıkçı'nın geçen salı günü en son görüştüğü kişi olan nişanlısı  H.A, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkonsolosluk binası önüne kadar birlikte  gittiklerini anlatarak, Kaşıkçı'nın içeri girdikten sonra dışarı çıkmadığını  iddia etmişti.

Söz konusu iddiayı yalanlayan Suudi Arabistan'ın İstanbul  Başkonsolosluğu, Kaşıkçı'nın, "konsolosluğa geldiği ancak sonra ayrıldığı" açıklamasını yapmıştı.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El-Hireyci,  kayıp olduğu belirtilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin geçen çarşamba da Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)