BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaSuudi Arabistan'ın rezervleri 13 yılın en düşük seviyesinde----

Suudi Arabistan'ın rezervleri 13 yılın en düşük seviyesinde

Suudi Arabistan'ın rezervleri 13 yılın en düşük seviyesinde
29 Mayıs 2023 - 11:03 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'ın net rezervleri nisanda 13 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Suudi Arabistan'ın net rezervleri ülkenin petrol gelirlerini yönetme şekliyle ilgili değişikliği sonrasında düşüşünü sürdürerek nisanda 13 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Bankanın pazar günü yayımladığı aylık rapora göre net yabancı varlıklar geçtiğimiz ay 1,538 trilyon riyale (410 milyar dolar) gerileyerek düşüş serisini beşinci aya taşıdı.

Bloomberght'te yer alan habere göre bu, 2019’dan bu yana yaşanan en uzun düşüş serisi olarak kayda geçti. Rezervler zirve yaptığı 2014 Ağustos ayından bu yana yüzde 44 düştü.

Kasım ayından beri yaklaşık 42 milyar dolara ulaşan düşüş, dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı olan ülkenin petrol gelirlerini yönetme şeklinde gerçekleşen değişikliğin ardından geldi.

Yükselen petrol fiyatları ve üretim daha önceleri hızla artan Döviz rezervlerine dönüşürken yetkililer bir yıl önce krallığın parayı elinde tutmayı planladığını ve nasıl dağıtılacağına daha sonra karar vereceğini duyurmuştu.

Maliye Bakanlığı’na göre bütçe geçen yıl 103,9 milyar riyal fazla verdi.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan’a göre hükümet kamu maliyesini şoklardan korumak amacıyla, ekonomik çıktının bir payı olarak ayırmak istediği rezerv seviyesi için düşük ve yüksek limitler belirledi.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri azaldı

 

TCMB rezervleri negatif bölgeye geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)