BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması----

Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması

Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması
06 Temmuz 2017 - 12:20 www.finansgundem.com

Katar'a ambargo uygulayan ülkeler ambargonun devam edeceğini açıkladı. Suudi Arabistan, Türkiye'nin Katar krizinde tarafsız kalmasını umut ettiklerini söyledi.

Katar'a verdikleri ültimatomun süresinin sona ermesinin ardından Kahire'de biraraya gelen Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Katar'a yeni yaptırım almadı.

Toplantının ardından açıklama yapan dört ülkenin dışişleri bakanları Katar'a yönelik alınmış olan yaptırımların devam edeceğini vurguladı. Bakanlar uygun bir zamanda ek yaptırımlara başvurulacağı ve bunların uluslararası hukuka uygun olacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed El Cubeyr, "Türkiye'nin Katar krizinde tarafsız kalmasını umut ettiklerini" söyledi.

Katar: İran'la sağlıklı bir ilişkiye sahip olmalıyız

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El Tani ise Londra'da katıldığı bir toplantıda diyalog çağrısını yineledi. Al Sani, 13 maddelik listede 'İran ile ilişkilerin kesilmesini' talep eden maddeye hitaben ise İran ile paylaştıkları doğalgaz rezervlerine gönderme yaparak "İran'la sağlıklı ve yapıcı bir ilişkiye sahip olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar'a karşı bir kampanya yürüttüğünü savunan El Tani, "Ablukayı sonlandırmak için bağımsızlığımızdan vazgeçmemizi talep ediyorlar" şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın başını çektiği Arap ülkeleri, teröre destek verdiği gerekçesiyle haziran başında Katar'la diplomatik ilişkileri kesme kararı almıştı. Dört Arap ülkesi, Katar'a 13 maddelik talepler listesi sunmuştu. Bu listede İran ile ilişkilerin zayıflatılması, İslamcı gruplara verilen desteğin kesilmesi, Doha merkezli El Cezire ve diğer kanallarının yayınlarını durdurulması ve Katar'daki Türk askeri üssünün kapatılması yer aldı.

Katar yaptığı açıklamada bu talepler listesini yerine getirmeyeceğini duyurdu. Bunun üzerine dört Arap ülkesi Katar'a yönelik bundan sonra atılacak adımları görüşmek üzere Kahire'de toplanma kararı almıştı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seyfullah06 Temmuz 2017 21:54

    Türkiyenin ne yaptığı belli değil allah sonumuzu hayır etsin inşallah

  • mali06 Temmuz 2017 13:45

    Türkiye ile iyi olmak bölgedeki her devletin menfaatinedir.

  • ahmet engin06 Temmuz 2017 12:50

    El Cubeyr sen hiç merak etme . Biz Katardan askeri üssümüzü çeker , hatta sizden yana taraf olur, gerekirse bu yönde halkımız örgütler ve size de sonsuuuuuz destek oluruz :-) .... ulen bacın güzel mi senin ? korkun artık ama ecele faydası yok...