BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'dan BMGK’ya Husi çağrısı----

Suudi Arabistan'dan BMGK’ya Husi çağrısı

Suudi Arabistan'dan BMGK’ya Husi çağrısı
20 Ocak 2022 - 15:29 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan, Yemen’deki ihtilafı çözme girişimine vurgu yaparak, uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) İran destekli terörist Husi milislere karşı sert adımlar atmaya çağırdı.

Suudi Arabistan’ın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Muhammed Atik, BMGK’da ‘Filistin sorunu da dahil Ortadoğu’daki durum’ başlıklı oturumda bir konuşma yaptı.

Atik konuşmasında ilk olarak şu ifadeleri kullandı;

“İran destekli terörist Husi milisler, kardeş Yemen halkının özlemleri ve ülkenin istikrarına karşı kayıtsızlığını, uluslararası barış ve güvenliği tehdit etmedeki yıkıcı rolünü her gün teyit ediyor. Bunun en büyük kanıtı, uluslararası seyrüsefer güvenliğini tehdit etmeye ve Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) sivillere saldırmak için limanları kullanmaya devam etmesidir. Bunların sonuncusu, Abu Dabi Uluslararası Havaaalanı’nı hedef alan korkakça terör saldırısı ve BAE bandıralı Ravabi isimli kargo gemisine el konulmasıydı.”

Suudi Arabistan’ın, güvenlik ve istikrarını tehdit eden her şey karşısında BAE’ye tam desteğini ifade eden Atik, İran destekli bu terörist milislerin tüm terör eylemlerine yanıt vermek için ülkesinin uluslararası hukuka uygun gerekli tüm önlemleri alma hakkı olduğunu söyledi.

Filistin davasına bağlılık

Atik konuşmasında daha sonra Filistin’e değinerek, Suudi Arabistan’ın işgalin sona ermesi, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve Filistinli mültecilere geri dönüş hakkı sağlanması gibi Filistin davasının değişmezlerine olan bağlılığını vurguladı.

Ortadoğu’da kapsamlı ve kalıcı barışın önemini vurgulayan Atik, dünyanın en uzun ve karmaşık tarihsel çatışmalarından birini uluslararası meşruiyet ve 2002 tarihli Arap Barış Girişimi’nin öngördüğü iki devletli çözüm temelinde sona erdirmenin stratejik bir seçenek olduğunu dile getirdi.

Suudi diplomat, “Hile ve sahtekarlığı bir yöntem olarak benimseyen işgal yetkilileri, işgal altındaki Filistin’de uluslararası kararları ve normları ihlal etmeye, Filistin halkına karşı en kötü adaletsizlik ve saldırganlık biçimlerini uygulamaya devam ediyor. Halil kentindeki Halil İbrahim Camii’nin kutsallığının İsrailli bir yetkili tarafından açıkça ihlal edilmesi, bu ihlallerin buzdağının görünen yüzünü temsil ediyor” dedi.

Atik, “Uluslararası toplum ve BMGK’nın Filistin halkı ve davasının desteklenmesine yönelik sorumluluklarını, Filistin halkının uluslararası kararlarla garanti altına alınmış bağımsız devletlerini inşa etme hakkını ve isteklerini gerçekleştirerek yerine getirme zamanı geldi” diye konuştu.

Kardeş Lübnan halkına verilen destek

Konuşmasının sonunda Lübnan’a değinen Atik, Suudi Arabistan’ın kardeş Lübnan halkının yanında olduğunu dile getirdi.

Suudi diplomat, ülkesi adına yaptığı konuşmada, tüm Lübnan liderlerini halkın çıkarlarına öncelik vermeye, halkın güvenlik, istikrar ve refahı ve terörist Hizbullah’ın devlet üzerindeki hegemonyasını durdurmak için çalışmaya çağırdı.

Yemen Ordusu: Husi silahlarının yüzde 80’i imha edildi

 

Yemen ordusu: Beyda ilindeki 3 bölge Husilerden alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)