BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSuudi Arabistan'a ihracat yüzde 215 arttı----

Suudi Arabistan'a ihracat yüzde 215 arttı

Suudi Arabistan'a ihracat yüzde 215 arttı
28 Nisan 2022 - 11:06 www.finansgundem.com

İlişkilerin iyileştiği Suudi Arabistan’a ihracat martta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 215, ilk 3 ayda ise yüzde 25,3 arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre bu yılın ilk 3 ayında bu ülkeye gerçekleştirilen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,3'lük artışla 69,9 milyon dolara yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde ise bu rakam 55,8 milyon dolardı.

Sadece Mart 2022'de Suudi Arabistan'a gerçekleştirilen ihracat 58 milyon 724 bin dolara yükselirken, bu artış “Made In Turkey” markalı ürünlere iki yıldır uygulanan örtülü boykotun da sona ermesinin göstergesi oldu. İhracattaki iyileşmede başı çeken sektörler ise kimyevi ürünler, tekstil ve hazır giyim ile hububat oldu. 

Son dönemde Körfez ülkeleri ile ilişkilerin normalleşmesi için ciddi adımlar atıldığını kaydeden İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, "Bu yıl Suudi Arabistan'a ihracatımız ilk çeyreklik dönemde 53,5 milyon dolara ulaştı. Geçen yıl aynı döneme göre kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatımız yüzde 458,54 artış kaydetti. Yine bu yıl ilk üç aylık dönemde en çok ihracat yaptığımız ülke sıralamasında Suudi Arabistan 36'ıncı sırada bulunuyor" değerlendirmesini yaptı.

Siyasi ilişkilerin düzelmesi ile birlikte bu ülkeye yapılan ihracatta da artış beklediklerini anlatan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz ise, "Orada tekrar bir normale dönme başladı. Özellikle ev tekstili tarafında hareket var. Siyasi ilişkilerin düzelmeye başlaması ile bizde de canlanma başladı. Bu pazarda daha iyi rakamları görmeyi bekliyoruz. Yıl sonunda yüzde 30-40'lara varan artışlar görülebilir. Şimdi Mısır'da da düzelme bekliyoruz. Orada da sıkıntılarımız vardı" diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın ihracatında artış

 

Suudi Arabistan'da Türk ürünlerine boykot süreci sona eriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)